Economie

Premierul Tudose, atac la bancile din Romania

Premierul Tudose, atac la bancile din Romania
Premierul Tudose, atac la bancile din Romania
Premierul Tudose, atac la bancile din Romania

Premierul Mihai Tudose a declanșat un atac la unele bănci care își desfășoară activitatea în românia, dar care la sfârșitul anului se declară pe pierderi pentru a nu plăti impozite la stat.

Tudose a afirmat, marți, într-un interviu acordat RTV, că a refuzat să primească salariul prin bancă, pe card bancar, întrucât nu a dorit să achite comisioanele impuse pentru tranzacții.

Întrebat la România TV de ce nu are bani în conturi la bănci, Mihai Tudose a răspuns: „Nu prea am ce bani în bancă să am, că ăștia sunt toți banii. (…) Am refuzat să îmi pun leafa pe card ca să nu trebuiască să îi dau băncii ăleia doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să îi dau, consider că nu merită„.

Premierul a povestit în emisiune despre o „experiență” pe care a avut-o cu sistemul bancar.

[quote]Am avut un cont în bancă, cu o sumă minoră în valută, era vorba de 500 de dolari, și după vreo doi ani m-a sunat banca să îmi spună că nu numai că nu mai am banii, trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că, de fapt, comisionul (…) a mâncat fondul. (…) Iertați-mă, Terente era copil pe lângă voi, chiar era băiat bun. Dar atunci asta a fost poziția mea ca persoană fizică[/quote], a spus Tudose.

Întrebat unde trebuie să își țină oamenii economiile, șeful Guvernului a răspuns că la băncile „serioase” și care au profit.

„Sunt niște bănci serioase, care respectă România, și niște bănci care încearcă să fie mai deștepte decât statul. (…) Dacă au profit, înseamnă că banii noștri sunt în siguranță, nu? Așa zic”, a spus Tudose.

Totodată, șeful Guvernului a afirmat că își dorește de la bănci „intrarea în normalitate”.

„Să facă o activitate normală, să facă banking în România, să își plătească dările la stat. (…) Am mai auzit țipete și scâncete: ‘Domnule, dar știți câți bani plătim noi la stat?’. Adică impozite pe clădiri și impozite pe salarii. Am înțeles că îți plătești impozitul pe clădirea mare și frumoasă făcută eventual tot cu banii noștri și îți plătești impozitul pe salariul ăla frumos, de șef de bancă. Păi nici pe alea nu vrei să le plătești? Eu vorbesc de impozitul pe profit, că dacă, repet, tu ești bancă și n-ai profit, avem o problemă”, a mai declarat Tudose la România TV.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •