Ingrediente:
150 de grame de fulgi de porumb
100 de grame de zahar
4 linguri de miere de albine (cei care au temeri legate de faptul ca mierea incalzita ar fi toxica – fapt asupra caruia eu am destule rezerve – pot folosi aceeasi cantitate de corn syrup sau energizantul care se gaseste la borcan in supermarketuri)
120 de grame de unt
100 de grame de ciocolata cu lapte
1 lingurita de extract de vanilie
Mod de preparare:
1. Fulgii de porumb cantariti se aseaza intr-un castron larg, zaharul, mierea, untul si extractul de vanilie se pun intr-o craticioara .
2. Se pune craticioara pe foc si se fierbe compozitia pana cand zaharul se dizolva complet si se obtine un sirop gros.
3. Se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se dizolva complet.
4. Se toarna compozitia fierbinte peste fulgii de porumb si se amesteca bine de tot, asa incat toti fulgii sa se imbibe cu caramelul.
Se asteapta sa se raceasca masa de fulgi imbibati in caramel doar atat cat sa se fie suportabila la atingerea cu mainile si imediat, cu mainile usor unse cu ulei sau cu unt, se modeleaza prajiturelele, ori in forma de con, ori in forma aproximativ sferica. Nu va fie teama sa presati fulgii la un loc, nu se intampla nimic daca fulgii se vor marunti, dimpotriva, prajiturile vor fi mai compacte. Modelate la aproximativ 3-4 cm., rezulta 30-35 de bucati. Daca aveti la dispozitie cosulete de hartie, arata frumos sa le asezati in acestea, daca nu, asezati-le imediat dupa ce le-ati modelat pe o coala de hartie de copt, pana se racesc complet si nu vor mai fi deloc lipicioase.
Imediat dupa ce se racesc sunt bune de mancat, dar daca reusiti cumva sa salvati cateva bucati pentru a doua zi, vor fi si mai bune. Gustul imbina subtil pe cel al ingredientelor principale, untul, mierea, ciocolata si vanilia simtindu-se perfect echilibrat, iar fulgii de porumb aducand o aroma de nuca si o textura usor crocanta.