Ingrediente blat:
6 ou?
150 g zah?r
60 g alune m?cinate
40 g f?in?
10 g cacao
1 linguri?? praf de copt
Ingrediente crem?:
350 ml fri?c?
2 ciocolate cu alune
1 ciocolat? neagr? cu 70 % cacao
100 g alune pr?jite ?i zdrobite
Mod de preparare:
Albu?urile se bat spum? cu un praf de sare; g?lbenu?urile se freac? cu zah?rul pân? devin cremoase.
F?ina se amestec? cu cacao, alunele pr?jite ?i m?cinate ?i praful de copt.
In spuma de albu?uri se adaug? crema de g?lbenu?uri, apoi câte o lingur? din amestecul de f?in?, amestecând u?or pân? la integrarea complet? a acesteia.
Compozi?ia se împarte în dou?. Se vor coace dou? blaturi în tava de 25/26 cm tapetat?. Dup? p?rerea mea este mai u?or s? coci dou? blaturi, pe rând, decât s? coci un blat care apoi s? fie t?iat în dou?.
Fri?ca se pune într-un vas cu fund dublu, se adaug? ciocolata t?iat? sau rupt? .
Vasul se pune pe foc mic pân? se tope?te ciocolata (ave?i grij? s? amesteca?i continuu ?i s? nu l?sa?i fri?ca s? ajung? la punctul de fierbere). Se d? câteva ore la rece sau se las? de seara pân? diminea?a. Important este ca fri?ca s? fie foarte rece când se va bate pentru crem?. Cu cât este mai rece cu atât se va bate mai bine.
Fri?ca cu ciocolat? se bate cu mixerul la vitez? maxim? apoi mai mult de jum?tate din crema rezultat? se întinde uniform peste un blat.
Se acoper? cu al doi-lea blat apoi se acoper? cu restul de crem?.
150 ml fri?c? se bate cu pu?in înt?ritor pentru fri?c? .
Pr?jitura se por?ioneaz? urmând ca fiecare bucat? s? fie decorat? cu fri?c? ,
ciocolat? topit? ?i câte o bomboan? de ciocolat? cu alune.