Actualitate

Politistii depisteaza zilnic soferi aflati la volan sub influenta alcoolului

Politistii depisteaza zilnic soferi aflati la volan sub influenta alcoolului
Politistii depisteaza zilnic soferi aflati la volan sub influenta alcoolului
Politistii depisteaza zilnic soferi aflati la volan sub influenta alcoolului

Miercuri, polițiștii de la secțiile de Poliție Rurală și de la Poliția Rutieră au acționat pe drumurile publice din județ, unde au depistat peste 50 de șoferi care au încălcat regulile de circulație, depistând și trei șoferi sub influența alcoolului, unul dintre ei fiind implicat și într-un accident. 

Miercuri, 23 martie, la ora 06:40, la sediul Poliţiei oraşului Ianca s-au prezentat două persoane, un tânăr de 23 de ani, din satul Constantin Gabrielescu, comuna Bordei Verde, şi un bărbat de 61 de ani, din municipiul Galaţi, care fusese implicaţi într-o tamponare, pe raza oraşului Ianca.

După ce le-au fost verificate documentele, stabilindu-se că ambii deţin permise de conducere, au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că şoferul de 23 de ani avea în aerul expirat 0,50 mg/l alcool pur.

Acesta a fost condus la spital, în vederea recoltării probelor biologice şi stabilirii alcoolemiei din sânge, şi apoi i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La ora 17:00, poliţişti de la Secția 3 de Poliție Rurală Făurei l-au depistat pe un bărbat de 37 de ani, din comuna Cireşu, în timp ce conducea autoutilitara, pe o stradă din localitate, având autorizația de circulație provizorie expirată din data de 09.02.2016.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat, în conformitate cu prevederile Codului penal.

În seara de 23 martie, la ora 20:50, poliţişti din cadrul Secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila l-au oprit în trafic pe un tânăr de 27 de ani, din satul Gulianca, comuna Salcia Tudor, care conducea autoturismul, pe raza localităţii de domiciliu, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că avea în aerul expirat 0,42 mg/l alcool pur, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde i-au fost recoltate probe biologice, pentru stabilirea gradului de alcoolemie, şi i-a fost întocmit dosar penal, conform Codului penal.

În ziua de 23 martie 2016, lucrători din cadrul Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.

Astfel, poliţiştii au constatat 51 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 14.072 de lei, au ridicat în vederea suspendării două permise de conducere şi retras 5 certificate de înmatriculare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •