ProBr

Politia in actiune la final de saptamana

Politia in actiune la final de saptamana
Politia in actiune la final de saptamana
Politia in actiune la final de saptamana

În acest sfârșit de săptămână polițiștii brăileni organizează acțiuni punctuale și în sistem integrat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, la care participă polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme explozivi și substanțe periculoase, precum și polițiști de la structura de investigare a criminalității economice.

Obiectivele acestor acțiuni sunt menținerea la un nivel scăzut a infracţionalităţii stradale, prevenirea și combaterea  faptelor cu violență, a ilegalităților în domeniul silvic, precum și prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale la regimul circulației rutiere.foto2

Vineri, 12 februarie, poliţiştii brăileni au efectuat 33 de acţiuni punctuale şi controale, fiind legitimate 221 persoane, şi au constatat 6 infracțiuni, toate în flagrant, dintre care 5 economico-financiare și una de altă natură.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 122 sancţiuni contravenţionale, din care 12 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 24 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 14 pentru abateri de la prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, iar 14 sancțiuni au fost aplicate la alte acte normative.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiştilor brăileni. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 58 de sancţiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care una pentru consum de alcool şi 13 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 5 de permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare, pentru defecțiuni tehnice constatate la autovehicul.

Poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi de la Postul de Poliţie Comunal Bărăganu l-au identificat pe un localnic de 47 de ani, care deţinea fără drept, la domiciliul său, o armă neletală de tir sportiv, din categoria celor supuse autorizării.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu este deţinător legal de arme, iar arma nu este înregistrată în evidenţele poliţiei.

Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, pentru stabilirea provenienţei, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru deţinere fără drept de armă neletală, din categoria celor supuse autorizării.

Poliţişti de la Biroul Proximitate l-au depistat, în zona Pieţei Pistruiatu, din municipiul Brăila, pe C. Panait, din municipiul Constanţa, în timp ce transporta cu autoutilitara cantitatea de 303 kg brânză, marfă pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă;

În Piaţa Halelor, polițiștii l-au depistat S. Mihăiţă, din Brăila, în timp ce comercializa 165 kg de legume (ridichi, roşii, varză şi ardei), fără a deţine documente legale de provenienţă;

Pe Şoseaua Râmnicu-Sărat, a mai fost depistat un brăilean de 40 de ani, în timp ce transporta cu autoturismul 1.200 cutii cu gem, în valoare de 1.200 de lei, fără a deţine documente de provenienţă.

În toate cauzele s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a celor depistaţi şi s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a produselor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •