Politica

Podul peste Dunăre, între promisiuni și minciuni

Podul peste Dunăre, între promisiuni și minciuni

Antoneta Ioniță, deputat PNL de Brăila, spune că podul peste Dunăre de la Brăila este o altă mincină a Guvernării PSD. Parlamentarul spune că minciuna a fost deconspirată chiar de către comisarul european Corina Crețu.

[quote]Era ultima zi de mandat a premierului Mihai Tudose și o informație a făcut redacțiile de știri din Brăila și Galați să freamăte: s-a semnat contractul pentru construirea podului peste Dunăre. După ani de așteptare, după campanii electorale purtate în jurul acestui obiectiv investițional major pentru Brăila, podul începea să capete contur. Între timp, s-a anunțat firma câștigătoare, s-a vorbit despre exproprieri… mai, mai că mă și vedeam traversând fluviul fără să mai apelez la învechitul bac. „Podul lui Tudose”, a cărui valoare se ridică la 500 de milioane de euro, a aprins imaginația celor care așteptau de atâta amar de vreme creșterea economică a zonei, pornind de la o investiție serioasă în infrastructură[/quote], spune parlamentarul brăilean.

Realitatea crudă a fost dezvăluită de comisarul european Corina Crețu, cea care a transmis că la Comisia Europeană nu se află nicio documentație referitoare la această investiție.

Fac apel la Ministerul Transporturilor să pregătească proiecte mature, Sibiu – Pitești, Pitești – Constanța, podul de la Brăila. Avem bani din Programul Operaţional de Infrastructură Mare, sunt surprinsă că toţi primarii îmi spun că nu sunt bani, dar la CE ultimul proiect sub analiză este metroul Gara de Nord – Otopeni”, a spus Corina Crețu în urmă cu câteva zile.

[quote]Adică, am semnat contractul de construire a podului dar nu am depus nicio hârtie la Comisia Europeană pentru a obține finanțarea. Și atunci, cu ce bani să construim? Nu era mai firesc să obținem contractul de finanțare cu bani europeni și după aceea să ne lăudăm? Nu ar fi trebuit ca înainte de a ni se prezenta firma ce a câștigat licitația, să ni se fi spus că, încă, nu avem banii europeni necesari pentru demararea investiției? Nu ar trebui ca în urma acestei dezvăluiri, cineva să fie tras la răspundere pentru dezinformare și incompetență?[/quote] spune Antoneta Ioniță.

Deputatul PNL spune că de fapt „Podul lui Tudose” este în aceeași fază ca acum câțiva ani, cea a promisiunilor, chiar dacă Muzeul Brăilei a început cercetările de descărcare arheologică a zonei.

[quote]Brăilenii și gălățenii mai au de așteptat până când vor putea traversa Dunărea pe la Brăila, utilizând ceea ce ar putea fi cea mai mare investiție zonală de după revoluție. Și asta pentru că social-democrații au intrat într-un joc fără reguli și fără logică: un fost premier promite podul, ministrul de finanțe acuză politicienii locali de blocarea investiției, Comisia Europeană ne întreabă unde este proiectul despre care vorbim! Un singur lucru este cert: la această oră nu există finanțare pentru podul de la Brăila! Și orice ni s-a spus referitor la acest subiect a fost doar o altă minciună cu miros de trei trandafiri[/quote] spune deputatul PNL, Antoneta Ioniță.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •