Actualitate

Plimbarea antenistilor intesata de protestatarii de serviciu

Plimbarea antenistilor intesata de protestatarii de serviciu

Plimbarea antenistilor intesata de protestatarii de serviciuDuminică după amiază, începând cu ora 17.00, când încă era o căldură sufocantă în toată România, angajații postului Antena 3 „s-au plimbat” în jurul Palatului Cotroceni, ca reacție la sentința de de condamnare la închisoare pentru Dan Voiculescu și în special a confiscării sediului Antena 3 dispusă de judecători în dosarul ICA.

Acțiunea de protest care a fost anunțată începând de vineri, când a fost anunțată condamnarea la 10 ani de închisoare, printr-un promo difuzat de postul TV în care oamenii erau chemați să iasă în stradă să picheteze Palatul Cotroceni a adunat în jur de 4.000 de participanți, conform estimărilor Jandarmeriei București. „Noi ne plimbăm duminică de la ora 5:00 în jurul Palatului Cotroceni. Voi ce faceți?”. Astfel a prezentat Antena 3 mitingul de duminică, pe care l-a numit „plimbarea libertății”. Protestul a durat mai bine de două ore și jumătate, timp în care circulația rutieră în zonă a fost blocată. Deși plimbarea ”anteniștilor” nu a avut aprobare pentru protest, participanții au scandat lozinci anti-prezidențiale: „La pușcărie, Băsescu la pușcărie!”, „Jos Băsescu!”, „Ieși afară, javră ordinară!” și i-au adresat insulte șefului statului. Mitingul nu a fost lipsit de incidente: reporterii B1 Tv și Realitatea Tv au fost agresați de participanți la protest, fără ca jandarmii trimiși să asigure ordinea la manifestație să intervină în vreun fel.

În ziua mitingului a apărut un mesaj SMS, transmis de pe numărul de telefon 0727036xxx, prin care cei vizați erau chemați la Palatul Cotroceni și rugați să confirme prezența lor acolo chiar și printr-un ”beep”. plimbarea-antenei-3-un-protest-neautorizat-in-toata-regula-jurnalistul-radu-tudor-s-a-dat-de-gol-pe-blogul-personal-video-119408

Din rândul ”plimbăreților” nu au lipsit o serie de politicieni de la PC și PSD, dar nici actorul europarlamentar Mircea Diaconu, pe care Antena 3 l-a susținut pe față la alegerile europarlamentare din mai 2014. Însă s-au plimbat și protestatarii de serviciu, veniți cu dotările de rigoare, plancarde sau vestimentații cu proteste la adresa lui traian Băsescu, considerat de fanii Antenei 3 principalul vinovat pentru arestarea lui Dan Voiculescu.

Anteniștii au indus telespectatorilor acestui post faptul că sunt oprimați de regimul Băsescu, care vrea desființarea postului prin confiscarea sediului din care Antenele emit. Numai că acel sediu nu este în propiatatea Trustului Intact, care a plătit chirie până acum fostului Institut de Cercetări Alimentare, lucru care va fi posibil și de acum înainte. Confiscarea acestui sediu, în urma deciziei ICCJ, pentru a recupera prejudiciul creat de Dan Voiculescu, va ajunge în proprietatea statului român prin Ministerul de Finanțe, condus de guvernul Victor Viorel Ponta, guvern din care face parte și Partidul Conservator, partid fondat de Dan Voiculescu și la care acesta deținea calitatea de președinte fondator.

”Creierele spălate” de Antena 3 nu pot pricepe asta, unii dintre ei neavând cum, ei fiind adevărate ”tonomate”, pe principiul bagi banul și protestatarul strigă și huiduie cum i se spune. Printre plimbăreții de la Cotroceni s-au regăsit și două ”doamne” care la marșul PMP din 7 iulie au așteptat manifestanții în fața sediului Guvernului (vezi foto).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •