Cultura

Piesele puse în scenă la Festivalul Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila, au atras aprecierile publicului brăilean

Piesele puse în scenă la Festivalul Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila, au atras aprecierile publicului brăilean

Duminică, 16 septembrie, la Teatrul “Maria Filotti” s-a deschis cea de a Xll-a ediţie a Festivalului Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila. În holul monumental al instituţiei de cultură, regizorul Lucian Sabados, managerul teatrului brăilean, profesor Veronica Dobrin şi Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila, au adresat câteva cuvinte publicului venit la primul spectacol din cadrul Festivalului.

În cele 8 zile de Festival, la Brăila vor participa teatre din Bucureşti și din ţară, precum. Festivalul include două premiere ale Teatrului “Maria Filotti”, “Regele gol” de Evgheni Şvarţ, în regia lui Lucian Sabados, şi “Before Breakfast” de Eugene O Neill, regia Andrei şi Andreea Grosu, care a deschis cea de a Xll-a ediţie a Festivalului, duminică seara, la Sala Studio, avându-i în distribuţie pe Mihaela Trofimov şi Richard Bovnoczki.

Tot în prima seară de festival, de la ora  20.30, pe Scena amplasată pe Strada  Mihai Eminescu, la intersecția cu strada Mihail Sebastian, a avut loc un concert spectacol de muzică medievală susţinut de Trupa PONTICE.

Luni, 17 septembrie, de la ora 18.00, la Sala Mare s-a jucat “BREAKING NEWS”, adaptare după piesa “Ultima oră” de Mihail Sebastian în regia lui Mircea Cornişteanu, un spectacol pus în scenă de Teatrul de Comedie Bucureşti. Spectacolul a atras aprecierile publicului brăilean, care au umplut sala la acest sepectacol.

La mai puțin de jumătate de oră după încheierea spectacolului “BREAKING NEWS”, spectatorii s-au mutat în Sala Studio, unde s-a jucat piesa “FATA DIN CURCUBEU” de Lia Bugnar, un One women show cu Marcela Motoc de la TEATRUL DE ARTĂ BUCUREŞTI.

Astăzi, de la ora 18.00, la Sala Mare se joacă “VISĂTORUL”,  după romanul lui Ian McEwan, un Spectacol concert cu ADA MILEA, de la TEATRUL TINERETULUI PIATRA NEAMŢ.

De la ora 19.30, la SALA BUJOR MACRIN (Studio), TEATRUL ODEON BUCUREŞTI prezintă piesa “PESCĂRUŞUL” după A.P. Cehov. Piesa este regizată de soții Andrei şi Andreea Grosu, care au fost și regizorii piesei din deschiderea Festivalului.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •