Actualitate

Peste 800 de polițiști vor fi în stradă în perioada Anului Nou

Peste 800 de polițiști vor fi în stradă în perioada Anului Nou

Peste 800 de poliţişti vor acţiona în minivacanța prilejuită de Anul Nou, pentru ca oamenii să petreacă în linişte şi siguranţă. În caz de nevoie, brăilenii sunt îndemnați de polițiști să apeleze la Serviciul 112 sau să se adreseze celui mai apropiat polițist.

În perioada 28 decembrie 2018 – 02 ianuarie 2019, poliţiştii brăileni vor fi pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea brăilenilor.

În fiecare zi, în această perioadă vor acţiona, în medie, câte 140 de poliţişti, dintre care 105 de la ordine publică, 21 de la rutieră, şi 14 de la alte structuri (acţiuni speciale, investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase etc.).

Zilnic, vor fi prezente în stradă 71 de patrule, dintre care  53 auto și 18 pedestre.

În mod deosebit, poliţiştii brăileni vor avea în atenţie şi manifestările publice organizate în aer liber (concerte şi spectacole) pe raza întregului judeţ.

Poliţiştii continuă să desfăşoare acţiuni care urmăresc verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice, pentru a fi prevenite evenimentele negative generate de nerespectarea legislaţiei privind astfel de obiecte.

[quote]În această perioadă, recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate. Înainte de a folosi aceste articole, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului. Vă recomandăm să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă.[/quote] se arată în comunicatul IPJ Brăila.
Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •