Actualitate

Peste 500 de abateri de la legislația rutieră și 72 de permise și certificate de înmatriculare reținute

Peste 500 de abateri de la legislația rutieră și 72 de permise și certificate de înmatriculare reținute

Polițiștii brăileni au acţionat şi săptămâna aceasta pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave. În urma activităților din teren, au fost constatate peste 500 de abateri de la legislația rutieră şi au fost reţinute 72 de permise și certificate de înmatriculare.

În perioada 17 – 23 septembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere.

În urma activităților, au fost constatate 516 abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 47 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, polițiștii au retras 25 de certificate de înmatriculare.

În cadrul acestor acțiuni ale poliției, la data de 21 septembrie, în jurul orei 15:30, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Griviţei din municipiu.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,98 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru  recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La data de 22 septembrie, în jurul orei 10:30, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au oprit în trafic, pe un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din comuna Ceptura, județul Prahova, în timp ce conducea un autovehicul pe raza municipiului Brăila, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Tot sâmbătă, 22 septembrie, la ora 19:20, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Brăila l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din comuna Chişcani, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localităţii de domiciliu.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 1,01 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru  recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot în ziua de 22 septembrie, la ora 18:20, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din judeţul Galaţi, în timp ce conducea un auto pe Bulevardul Independenţei din municipiul Brăila.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,65 mg/l, acesta refuzând să fie condus la spital pentru  recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea unor mostre biologice şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Duminică dimineața, la ora 04:00, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Ianca l-au oprit în trafic, pe un localnic, în vârstă de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Parcului din oraşul Ianca.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,60 mg/l, fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01:05, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din comuna Cazasu, în timp ce conducea un autovehicul pe Bulevardul Dorobanţilor din municipiu Brăila.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,83 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru  recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •