Social

Peste 150 de elevi au participat la Concursul ”Rural Math”

Peste 150 de elevi au participat la Concursul ”Rural Math”

Școala gimnazială Surdila Greci a organizat săptămâna trecută a XIII-a ediție a Concursului interjudețean de matematică ”Rural Math”. Au participat elevi de la școli din mediul rural din județele Brăila, Buzău, Ialomița și Galați. 

La clasa a V-a s-au înscris 50 de elevi din județele Brăila, Buzău și Ialomița. La concursul desfășurat vineri, 19 aprilie, în Sala de Sport din comuna Surdila Greci s-au prezentat 43 dintre aceștia, iar premiul I a fost câștigat de Bianca Toader de la Școala gimnazială Toma Tâmpeanu din comuna Galbenu. Aceasta a câștigat premiul I cu un 26 de puncte. Ea va reprezenta Brăila și la Concursul Național de matematică faza națională ”Olimpiada Satelor din România” ediția 2019. Tot premiul I a fost câștigat și de Andrei Baciu de la Școala din Movila Miresii, cu 25 de puncte. Premiul II, cu 23 de puncte, a fost obținut de Andreea Moldoveanu de la Școala Toma Tâmpeanu din comuna Galbenu. Premiul III a fost câștigat cu 19 puncte de Bogdan David de la Școala Mihail Kogălniceanu din județul Ialomița. De asemenea au fost acordate 9 mențiuni, pentru elevi care au obținut peste 10 puncte, toți aceștia fiind de la școli din județul Brăila.

La clasa a VI-a s-au înscris 38 de elevi, dintre care la concurs s-au prezentat 35. Premiul I a fost câștigat de Larisa Alice Dobrincu de la Școala gimnazială din Chiscani, cu 24 de puncte. Trei elevi au avut câte 22 de puncte și au obținut premiul II. Aceștia sunt Andreea Bocu de la Școala Surdila Grei, Denisa Burada de la Școala Surdila Găiseanca și Dragoș Cristian Săânu de la Școala Petre P. Carp Tufești. Premiul III, cu câte 17 puncte, a fost câștigat de elevii Măncilă Irinuca Teodora și Măncilă Irinuca Teodora, ambele de la Școala Profesională Mihail Kogălniceanu din județul Ialomița, și Denisa Petruța Sorescu de la Școala Petre P. Carp din comuna Tufești. La clasa a VI-a s-au acordat 6 mențiuni.

La clasa a VII-a s-au înscris 41 d elevi, dintre care s-au prezentat la concurs 33. Andrei Toader, de la Școala gimnazială Toma Tâmpeanu din comuna Galbenu a câștigat premiul I cu 27 de puncte. Premiul II a fost câștigat de Ghiocel Denisa Elena de la Școala Profesională Mihail Kogălniceanu din județul Ialomița și Racu Ana-Maria de la Școala gimnazială Surdila Găiseanca, ambele cu câte 25 de puncte. Premiul III a fost câștigat de Stroe Alexandru de la Școala din comuna Romanu și Văduva Alexandru de la Școala gimnazială Vadu Pașii din județul Buzău. La clasa a VII-a au fost acordate 8 mențiuni.

La clasa a VIII-a au participat la concurs 42 de elevi din cei 48 înscriși inițial. Premiul I a fost câștigat de Anghel Andreea Cristiana de la Școala din comuna Galbenu și Gurgu Silvia Miruna de la Școala din comuna Șuțești, ambele cu câte 28 de puncte. Premiul II, cu câte 27 de puncte, a fost câștigat de Corbu Octavian de la Școala Tufești și Jercăianu Rebeca de la Școala Movila Miresii. Premiul III a fost câștigat de elevele Cărbunaru Cristina de la Școala Surdila Greci și Costea Carmen Andreea de Școala Profesională Mihail Kogălniceanu din județul Ialomița. La clasa a VIII-a au fost acordate 6 mențiuni.

La festivitatea de premiere au participat profesori de la Școala Surdila Greci, director Iulia Olguța Vuțino, primarul comunei Surdila Greci, Ionel Meiroșu, reprezentanți ai Primăriei și ai Parohiei Surdila Greci.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •