Actualitate Social

Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni. Vezi listele!

Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni. Vezi listele!
Pentru rezultatele exceptionale: Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni
Pentru rezultatele exceptionale: Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni

Astăzi, în ședința de îndată a Consiliului Local Municipal, cei 19 consilieri prezenți, restul de 8 lipsind motivat, au aprobat acordarea de diplome de excelență unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului nostru, care au obținut uun procent de promovabilitate peste media înregistrată la nivel național la examenul de Bacalaureat și Evaluarea Națională din această vară, precum și celor 15 elevi care au obținut media 10 atât la Bacalaureat, cât și la Evaluarea Națională. Uitate nu au fost nici cadrele didactice cu care elevii au studiat în anul școlar 2013 – 2014 și la care au obținut nota 10. Tot astăzi, și consilierii județeni au votat acordarea de stimulente bănești elevilor și profesorilor merituoși.

Urmare a faptului că Brăila s-a clasat pe locul întâi pe țară obținând o promovabilitate de peste 70% la examenele de la Evaluarea Națională și Bacalaureat, consilierii municipali și cei județeni au aprobat acordarea de stimulente bănești pentru cei 15 elevi și 22 de profesori pregătitori, în valoare de 3.000 lei, respectiv 1.160 lei impozabili.

La examenul de bacalaureat din 2014, sesiunea din iunie – iulie, s-a înregistrat o rată a promovabilității de 77,82%  la nivelul unităților de învățământ preuniversitar de stat din județul Brăila, față de 59,25% la nivel național. La Evaluarea Națională, procentul de promovabilitate a fost de 87,14%. În municipiul Brăila, 10 unități de învățământ au obținut un procent de promovabilitate mai ridicat decât cel național. La Evaluarea Națională, 31 de unități de învățământ au obținut rezultate foarte bune, peste procentul național de promovabilitate de 70,80%.

În cadrul conferinței de presă, primarul municipiului, Aurel Simionescu, a declarat:

Așa cum am procedat și anul trecut, vrem să acordăm premii copiilor care au obținut media 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Sunt 7 elevi de clasa a opta care au avut media 10 în cei 4 ani de școală, 5 – 8, și nota 10 la examenul de la română și matematică. Avem și 8 elevi de clasa a XII-a ccare au obținut media 10 la Bacalaureat. Pentru acești copii și profesorii care i-au pregătit, Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean va acorda câte 1.000 lei  pentru fiecare notă de 10 obținută, adică vor primi 3.000 lei, iar cadrelor didactice le vom da 1.160 lei, pentru fiecare elev pregătit, iar în urma impozitării va rezulta suma de 1.000 lei. Noi vom da acești bani la fiecare școală în parte, urmând a se efectua procedura de primire a banilor de către elevi și profesori.Pe data de 18 iulie, într-un cadru festiv, și în colaborare cu Consiliul Județean, se vor acorda aceste premii, la ora 10.30, la Casa Tineretului.

Potrivit edilului-șef Simionescu, la eveniment va fi prezent și actualul ministru al Educației, Remus Pricopie, precum și fostul ministru Ecaterina Andronescu, după cum a precizat președintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

Referitor la calitatea învățământului din zilele noastre, precum și rezultatele obținute în această primă sesiune la Bacalaureat și Evaluarea Națională, primarul a menționat că în fiecare an au fost obținute rezultate bune și că totul depinde de efortul depus pe parcursul anilor de studii.

Aurel Simionescu a declarat:

Rezultatul elevilor de clasa a opta de acum este cel al muncii lor de 4 – 5 ani în urmă, Rezultatul de la liceu este cel din ultimii 4 ani, adică 9 – 12, plus cei de gimnaziu. Promoțiile pe care le avem sunt rezultatul unor exigențe pe care noi le-am avut mereu, în timp ce alții nu le aveau. Brăila a rămas cu aproape același procentaj de 68 – 70% promovabilitate la Bacalaureat, pe când alte județe aveau niște procente mult prea mari care s-au dovedit nereale în momentul în care s-a trecut la dotarea unităților de învățământ cu sisteme de supraveghere video.

Edilul-șef este supărat că există în municipiu unele școli în care s-au obținut medii sub 6, făcând referire la elevii de clasa a opta:

Sunt școli în care 2 clase din 3 au luat media sub 6, la clasa a opta. Și atunci mă întreb cum vor reuși să obțină 6 la Bacalaureat, în aceste condiții. De asemenea, mai este un aspect pe care l-am semnalat și anul trecut. Sunt copii cu medii generale mari, iar la evaluări iau 2 sau 3. Ar fi interesant ca media care ar trebui să fie luată în considerare să fie cea de la română și matematică, la clasa a opta. Deci trebuie să vedem și părțile negative, să nu le ascundem sub preș. Trebuie să vedem cum și ce fel stau lucrurile pentru a le îndrepta, obținând rezultate și mai bune.

Ca urmare a acestor rezultate, în cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local Municipal s-a supus la vot propumerea primarului cu privire la acordarea de stimulente bănești elevilor, cadrelor didactice și unităților de învățământ pentru rezultatele excepționale obținute la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Aurel Simionescu a argumentat propunerea sa:

Aceste rezultate sunt consecința notelor foarte bune obținute de elevi, în concordanță cu efortul depus de profesorii ce i-au pregătit. S-au evidențiat foarte mulți elevi, din care 7 au obținut media generală 10 la admiterea la liceu și 8 elevi au obținut media 10 la Bacalaureat. În aceste condiții, propun aprobarea acordării unei Diplome de excelență școlilor, liceelor și colegiilor din municipiul Brăila, care au obținut procente de promovabilitate peste media națională, pentru rezultatele obținute la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, dar și fiecărui elev care a obținut media 10 la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională din 2014, precum și profesorilor pregătitori. De asemenea, propun spre aprobare alocarea sumei de 45.300 lei din bugetul local al municipiului, pe anul 2014, pentru acordarea de granturi unităților de învățământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Brăila, în vederea premierii elevilor și cadrelor didacticec cu rezultate deosebite în domeniul performanțelor școlare (Evaluarea Națională și Bacalaureat) în anul școlar 2013 – 2014.

Trecându-se la vot, toți cei 19 consilieri municipali au fost de acord în unanimitate.

În același timp cu ședința de CLM, s-a desfășurat și cea a Cconsiliului Județean în care de asemenea s-a aprobat acordarea de bani elevilor și cadrelor didactice pregătitoare, pentru obținerea de rezultate foarte bune la Bacalaureat și Evaluare Națională. Consilierul județean PNL Brăila, Vasile Cortez, a sugerat ca de anul viitor să fie invitați toți acești elevi merituoși și cadrele didactice, cei din acest an și cei de anul trecut, pentru a le oferi premii simbolice, pentru că în felul acesta comunitatea locală le va demonstra că nu i-a dat uitării.

Mai jos puteți vedea care sunt elevii, profesorii și unitățile de învățământ care au dat tot ce se putea ca Brăila să fie pe primul loc la învățătură.

Pentru rezultatele exceptionale: Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni

Pentru rezultatele exceptionale: Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni

Pentru rezultatele exceptionale: Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni

Pentru rezultatele exceptionale: Stimulente banesti elevilor si profesorilor braileni

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •