Silviu Mares 19 decembrie 2013
PDL Braila solicita reluarea furnizarii apei pentru braileni
PDL Braila solicita reluarea furnizarii apei pentru braileni
PDL Braila solicita reluarea furnizarii apei pentru braileni

Intr-un comunicat de presa remis astazi presei, PDL Braila condamna masura abuziva luata de CUP Dunarea, prin care zeci de familii au fost debransate de la furnizarea apei potabile in prag de Sarbatori. Conducerea Consiliului Judetean si cea a Primariei Braila, cei care controleaz? CUP Dunarea, au obligatia sa dispuna reluarea de urgenta a furnizarii apei, in conditiile in care afectati sunt si persoane fara datorii.

Notificarea privind debransare a fost comunicata unui numar de 23 de asociatii de proprietari din municipiu, dar si din orasul Faurei. Este vorba despre AP 46 (blocul 12), AP 125 (blocul 7), AP 171 (blocul 16), AP 249 (blocul 25), AP 250 (blocul 26), AP 729 (blocul 18 scara 5)-toate din cartierul Viziru I, AP 790 (caminul nr. 2) din Viziru II, AP 210 (blocul E2 scarile 1, 2, 4, 5 ?i 6), AP 211 (blocul E4 sc?rile 1,2,4) si AP 800 (blocul E1 scara 4) toate din cartierul Viziru III, AP 307 (blocul I3), AP 522 (blocul F scarile 3 si 4), AP 727 (blocul S scara 2) din cartierul Radu Negru, AP 317 (blocul A32), AP 531 (blocul A16) din Ansamblul Buzaului, AP 310 (blocul 13), AP 759 (blocurile (32, 33A, 33B si E1) si AP 837 (blocul C1) toate din cartierul Vidin, AP 761 (blocul F3 scarile 1 si 2) din Obor si AP 768 (blocurile A1 – A21 si B1 – B5) din Lacu Dulce.

Este inadmisibil ca in prag de sarbatori si la 24 de ani de la Revolutie, un municipiu dintr-un stat membru al Uniunii Europene sa se confrunte cu o asemenea situatie. Administratia PSD a Brailei ar trebui sa intre in pamant de rusine ca in secolul XXI brailenii care isi achita la timp facturile sunt nevoiti sa se descurce fara apa in activitatile casnice. In timp ce orasul straluceste prin nenumaratele beculete aprinse sa ia ochii oamenilor, brailenii sunt siliti sa isi petreaca sarbatorile de Craciun ca pe vremea comunismului. Raspunsul primarului conform caruia “dupa sarbatori urmeaza alte sarbatori” arata masura cinismului acestei administratii PSD-iste care duce Braila mai aproape de comunism decat de standardele europene, a declarat deputatul Alexandru Nazare, presedintele PDL Braila.

Prin astfel de masuri “marca PSD” se doreste acoperirea incompetentei si furtului de la CUP Dunarea, care s-a obisnuit sa stea cu mainile in buzunarele brailenilor, dar fara a face nicio investitie  in contorizarea individuala a serviciului de apa. Dintre cei debransati, o parte sunt persoane varstnice, lipsite de ajutor si fara debite la intretinere. CUP Dunarea avea la dispozitie si alte masuri pentru recuperarea debitelor, de exemplu chemarea in instanta a celor care nu au platit. Prefera in schimb o abordare de tipul “daca unul e vinovat, trebuie sa plateasca toti”, o interpretare proprie a „principiului solidaritatii” specific social-democratilor. Dupa marirea taxelor locale si impunerea unor noi taxe aberante, brailenii au parte de un nou cadou de Craciun din partea administratiei Simionescu-Bunea Stancu. Solicitam primarului Simionescu si presedintelui Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu sa asigure reluarea imediata a furnizarii apei pentru toti brailenii, iar recuperarea debitelor sa fie facuta individual, pe calea instantei
, se mai arata in comunicatul PDL.

Comentarii

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.