Actualitate

Patru tone de cartofi si peste o tona de struguri confiscate de politistii braileni

Patru tone de cartofi si peste o tona de struguri confiscate de politistii braileni
Patru tone de cartofi si peste o tona de struguri confiscate de politistii braileni
Patru tone de cartofi si peste o tona de struguri confiscate de politistii braileni

În cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila şi de la Poliţia Oraşului Făurei, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat, pe raza judeţului Brăila, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Cu această ocazie, poliţiştii au verificat 5 societăţi comerciale, au legitimat 165 de persoane şi au verificat 113 autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 10 şoferi.

De asemenea, aceştia au constatat 57 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni, în valoare totală de peste 25.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 41 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 9 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 7 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat 4000 kg de cartofi, 1.139 kg de struguri şi alte bunuri, în valoare totală de 7450 de lei, au ridicat patru permise de conducere şi au retras trei certificate de înmatriculare.

Joi dimineață, la ora 10:45, a fost depistat, pe Bulevardul Dorobanţilor un brăilean, în vârstă de 55 de ani, din Braila, în timp ce transporta cantitatea de 4.000 kg de cartofi fără a deţine documente legale de provenienţă.

Faţă de acesta s-a luat măsura sancţionăriii contravenţionale cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 12/1991, iar marfa a fost confiscată şi predată unei societăţi în vederea valorificării.

În aceeași dimineață, la ora 5:20, poliţiştii l-au fost depistat în trafic, pe un bărbat de 56 ani, din judeţul Vrancea, în timp ce transporta cu un vehicul, pe Şoseaua de Centură, cantitatea de 1.139 kg de struguri, fără documente de provenienţă.

Faţă de acesta s-a luat măsura sancţionăriii contravenţionale cu amendă, în valoare de 500 de lei, conform Legii 12/1991, iar marfa a fost ridicată de poliţişti în vederea confiscării.

În aceeași zi, la ora 12:20, au fost depistaţi, pe Calea Călăraşilor, doi bărbaţi, cu vârste de 21, respectiv 42 de ani, din judeţul Mureş, în timp ce ofereau spre vânzare, dintr-un autoturism, mai multe bunuri (oale, cuţie).

Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990, iar marfa în cauză a fost confiscată.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •