Sport

Patru medalii pentru pugilistii braileni la Cupa Romaniei

Patru medalii pentru pugilistii braileni la Cupa Romaniei
Patru medalii pentru pugilistii braileni la Cupa Romaniei
Patru medalii pentru pugilistii braileni la Cupa Romaniei

Sambata 6 aprilie 2013, cu incepere de la orele 11:40, in Sala Polivalenta „Danubius” din Braila s-a desfasurat gala finala a Cupei Romaniei la box pentru tineret. La aceasta ultima gala, au fost prezente atat oficialitati ale FR Box, in frunte cu presedintele Leonard Doroftei, vicepresedintii Francisc Vastag si Vasile Citea, antrenorii Relu Auras, Titi Tudor „Prosop”, Valentin Vrinceanu, dar si reprezentanti ai CJ Braila, unul dintre organizatorii acestei competitii.

Primul meci al galei a fost cel de la categoria 46-49 kg, intre Dumitrescu Bogdan, de la CSM Ploiesti si Alexandru Ionita de la Dinamo Bucuresti, meci arbitrat in ring de arbitrul republican Ion Petrea din Braila. Bucuresteanul a incercat sa se apropie de adversarul sau si sa-l loveasca in lupta corp la corp, dar ploiesteanul si-a fructificat avantajul alonjei si a castigat la puncte. Astfel, Bogdan Dumitrescu, pugilist pregatit de Adrian Pirlogea si Titi Tudor, a fost primul castigator al medaliei de aur la editia 2013 a Cupei Romaniei la box pentru tineret. Al doilea meci al galei a fost finala categoriei 52 kg, in care si-au incrucisat manusile Danut Fota de la SCM Craiova si Vasile Suciu, de la CSM Sibiu. Sibianul, castigator al editiei din 2012 al Cupei Romaniei si campion national la cadeti si tineret, si-a demonstrat valoarea in repriza a treia, pe care a inceput-o intr-un atac continuu si a facut punct dupa punct, desprinzandu-se clar in invingator. A treia finala, cea de la categoria 56 kg, i-a adus fata in fata pe Florin Bujor, de la BC Simion, cu Nicusor Ciobanu, de la SCM Bacau. Victoria a revenit, la puncte, pugilistului din Bacau.

Braila apreciata de noua conducere a FRBox
Braila apreciata de noua conducere a FRBox

Inaintea meciului al 4-lea al galei, presedintele FRBox i-a inmanat o cupa si o placheta presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, pentru buna colaborare dintre Consiliul Judetean Braila si FR Box. Leonard Doroftei a multumit tuturor brailenilor pentru suportul acordat si a anuntat ca nationala de seniori isi va stabili centrul de pregatire la Braila. Pe ringul de box au urcat apoi pe rand: Vasile Citea, Francisc Vastag, Relu Auras, Titi Tudor, Valentin Vrinceanu, care au primit fiecare cate o placheta din partea noului director al CSM Braila, profesorul Marian Neta.

Marian Visan si Marian Pita au castigat medaliile de aur

Marian Visan
Marian Visan

De la 12.30 s-au reluat meciurile din gala finala cu prima disputa in care a urcat in ring un pugilist brailean. Braileanul Marian Visan, pregatit de antrenorii George Pertea si Gigi Moise, l-a intalnit in finala categoriei 60 kg pe Flavius Iacob de la CSM Pitesti. A fost o partida viu disputata, intre doi pugilisti valorosi, care si-au impartit pumni pana la gongul final, care a consfintit victoria pugilistului brailean. A fost a 50-a victorie inregistrata de Marian Visan, din 56 meciuri si totodata si-a aparat titlul de castigator al Cupei Romaniei la box pentru tineret, obtinut anul trecut la Braila.

Marian Pita
Marian Pita

Urmatorul meci l-a adus in ring pe un alt pugilist de la CSM Braila, Marian Pita, care l-a intalnit in limitele categoriei 64 kg pe dinamovistul Ninel Gheorghe. Dupa o lupta echilibrata, in care Pita a punctat ceva mai mult pe final, la jumatatea reprizei a treia antrenorul dinamovist a aruncat prosopul si astfel Marian Pita a devenit castigatorul Cupei la aceasta categorie. Nu stim care a fost motivul gestului facut de omul care-l indruma din coltul ringului pe Ninel Gheorghe, dar acesta nu s-a prezentat la podium in momentul festivitatii de premiere. Urmatoarea finala a fost cea de la categoria 69 kg, in care s-au intalnit Florin Nastase de la CSM Ploiesti cu Akbal Alperen de la CSM Navodari, ultimul fiind declarat invingator la puncte. La aceasta categorie de greutate, braileanul Andrei Ghionea a urcat pe treapta a treia a podiumului, castigand medalia de bronz, dupa ce fusese invins vineri de pugilistul din Navodari, cel care avea sa castige astazi medalia de aur. Meciul cu numarul 7 din gala finala i-a adus in ring pe Adrian Mihai, de la Chimia Rm. Valcea si pe Andrei Aradoaie, de la Dinamo Bucuresti. Dupa un meci echilibrat, in care bucuresteanul a incercat sa se apropie mai mult de adversarul sau si sa puncteze, dar arbitrii judecatori l-au declarat castigator pe pugilistul de la Valcea. La categoria 81 kg, finala s-a disputat intre ploiesteanul Robert Stanga si Rares Macaru de la Crisul Oradea. Dupa o partida disputata, victoria a revenit pugilistului pregatit de Titi „Prosop” Tudor si Adrian Pirlogea, Robert Stanga.

Dragos Ghionea a fost aproape de prima sa medalie de aur

Dragos Ghionea medalie de argint
Dragos Ghionea medalie de argint

Penultimul meci al galei a adus in ring al treilea pugilist de la CSM Braila calificat in finale, Dragos Ghionea, fratele lui Andrei Ghionea. Braileanul, aflat abia la al 18 sau meci a pierdut la puncte in fata lui George Ciobanu de la CSM Giurgiu, desi multi dintre cei prezenti in tribuna Salii Polivalente il vazusera invingator pe Dragos, care a boxat foarte bine, atacand permanent si trimitand vreo trei directe la figura care si-au atins tinta.

Ultimul meci al galei a fost cel de la categoria +91 kg, in care Aurel Turcanu de la CSM Bacau la invins la puncte pe Dan Caramizaru de la CSM Slatina, dupa un meci frumos, specific acestei categorii de greutate.

Astfel, editia din 2013 a Cupei Romaniei la box pentru tineret a adus pentru clubul brailean patru medalii, dintre care doua de aur, una de argint si una de bronz, toti cei patru medaliati fiind de la grupa antrenata de Gigi Moise si George Pertea.

Felicitari celor patru pugilisti braileni, Marian Visan, Marian Pita, Dragos Ghionea si Andrei Ghionea, dar si celor doi antrenori si organizatorilor acestei competitii.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.