Lifestyle

Oua rosii de pasti

Oua rosii de pasti

OUA-ROSII-DE-PASTI

[quote style=”1″]A venit timpul rositului de oua, pentru a ne prezenta cuvincios la Invierea Domnului nostru Iisus, insa daca nu vrem sa rosim noi, trebuie sa urmam cateva etape simple in procesul de inrosire a oualor. Ce ne trebuie:

Alegem ouale care se vor inrosi: le ciocanim usor cu unghia, ouale care sunt bune de vopsit suna a plin.[/quote]

Ingrediente:

[list style=”check”]

  • Oua, cate vreti, cate puteti…
  • Vopsea pentru oua, pentru ouale de mai sus
  • Otet 9 grade
[/list]

Mod de preparare:

Ouale le spalam bine, folosim burete si detergent de vase; le clatim foarte bine, sub jet de apa calduta.
Punem ouale la fiert, in apa rece. Lasam sa clocoteasca 2 minute daca ouale le inrosim cu vopsea obisnuita (ouale urmeaza sa le fiarbem si in vopsea) sau 5 – 6 minute daca folosim vopsea pentru oua care nu se fierbe. Vezi „Metode de baza – Fierberea oualor”.
Dam vasul in care au fiert ouale la o parte de pe foc, fara a scoate ouale din el. Scoatem pe rand cate 2-3 oua sau cate intra in vasul in care se inrosesc, in solutia de apa, otet si vopsea pentru oua rosii. Astfel ouale nu trec brusc de la rece la cald si riscam mai putin ca acestea sa se sparga.
Scoatem ouale rosii din vopsea si le punem pe o hartie care sa absoarba bine vopseaua in exces (hartie de ziar). Le rostogolim pe hartie, pentru a nu se forma picaturi de vopsea care strica aspectul oualelor rosii.
Ouale rosii, inca fierbinti, le ungem cu o bucatica de vata inmuiata in ulei. Este important sa le ungem cat sunt inca fierbinti si au porii deschisi, pentru ca uleiul sa intre in coaja iar ouale rosii sa aiba o culoare vie, stralucitoare, dar sa nu fie unsuroase.

Succes!

Hristos a inviat!

 

Sursa: Retete Culinare

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
DROB-DE-MIEL
Articolul anterior

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.