ProBr

Oltchim la un gol de finala

Oltchim la un gol de finala
Oltchim a ratat calificarea la un gol
Oltchim a ratat calificarea la un gol

Gyor – Oltchim 24-25 (10-14)

Oltchim a castigat meciul retur de la Gyor, dar au pierdut calificarea, in ultimele 5 minute ale meciului de la Veszprem.  Elevele lui Vestergaard au condus in permanenta meciul, egalitatea inregistrandu-se de doar doua ori pe tabela de marcaj, 0-0 si 1-1, dar dupa ce au avut 6 goluri avantaj in minutul 49, scor 16-22, presiunea unei eventuale calificari si rasturnari de situatie, a facut ca in ultimele unsprezece minute sa primeasca opt goluri sis a nu mai inscrie decat de trei ori, pierzand practic calificarea in ultimul minut de joc.

Evolutia exceptionala a Silviei Navarro, care a avut 21 de interventii la 42 de aruncari ale gazdelor a facut posibil ca Oltchim sa arate ca o echipa de valoare europeana si sa conduca tot meciul intr-o sala cu 5000 de spectatori, dintre care doar 100 de romani. Valcencele au produs prima infrangere pentru Gyor in aceasta editie de Liga Campionilor, dar nu a fost suficient pentru o calificare in finala si astfel s-a ratat obiectivul din acest an. A fost un sezon chinuit pentru Oltchim, care dupa ce a transferat o serie de jucatoare de valoare s-a confruntat cu grave probleme financiare si unele jucatoare au preferat sa plece de la echipa inca din faza grupelor. Dar cea mai mare pierdere a fost plecarea Ionelei Stanca, care a lasat Oltchimul intr-un singur pivot cu drept de joc in Liga Campionilor, Oana Manea. La acest moment nu se stie care va fi soarta acestei echipe fanion a handbalului romanesc, multe dintre jucatoare urmand sa plece in vara de la echipa, unele probabil ca o vor face chiar mai devreme, daca nu-si vor primi salariile, mai ales ca nu mai au nici un obiectiv de realizat in Liga Nationala, acolo unde au 6 puncte avans fata de HCM Baia Mare si mai au de jucat patru meciuri, in timp ce echipa lui Costica Buceschi mai are de jucat trei partide. Pentru a castiga un nou titlu de campioana Oltchim poate pierde toate meciurile pana la final, dar sa nu piarda la mai mult de 9 goluri in fata celor de la Baia Mare, care insa trebuie sa castige toate cele trei meciuri. E greu de crezut insa ca Oltchim nu va castiga in fata celor de la Danubius Galati, chiar si cu rezervele.

Calificare ratata in ultimul minut

Ratarea acestei calificari e cu atat mai dureroasa cu cat timp de 30 de minute Oltchim a fost intr-un avantaj care o califica in finala si mai mult decat atat, timp de 55 de minute au fost net superioare handbalistelor de la Gyor, la toate capitolele. Dar, meteahna echipelor romanesti s-a mentinut si la acest joc, au cazut pe final cand aveau calificarea in mana, nu au reusit sa tina de rezultat.

oana manea
Oana Manea

Pentru Oltchim au inscris: Barbosa – 5 goluri, Manea – 5, Pineau – 4, Managarova – 3, Bulatovic – 3 (1 din 7m), Meirosu – 2 (ambele din 7m), Nechita -1, Jovanovic – 1, Bradeanu – 1. A mai jucat Farcau, iar in poarta Ungureanu a intrat doar de doua ori la aruncari de la 7 m.

Pentru Gyor au inscris: Lekic – 5 goluri, Radicevic – 4, Loke – 4, Gorbicz – 3 (toate din 7m), Kovacsics – 3 (toate din 7m), Amorim – 2, Redei-Soos – 2, Szepesi – 1, iar Haraldsen a avut 18 interventii din 43 de aruncari.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.