ProBr

O victorie si o infrangere in prelungiri, bilantul deplasarilor la Cluj si Oradea

O victorie si o infrangere in prelungiri, bilantul deplasarilor la Cluj si Oradea
O victorie si o infrangere in prelungiri, bilantul deplasarilor la Cluj si Oradea
O victorie si o infrangere in prelungiri, bilantul deplasarilor la Cluj si Oradea

Duminică și luni dimineață, baschetbaliștii de la echipa de juniori U16 a Cuza Sport Brăila au jucat două meciuri în deplasare, la Cluj Napoca și la Oradea. Din această dublă baschetbaliștii brăileni s-au ales cu o înfrângere în over-time la Cluj și o victorie la Oradea. 

În primul meci, disputat la Cluj Napoca, în fața celor de la U Banca Transilvania Cluj Napoca, băieții conduși de pe bancă de Mircea Totolici au făcut un joc excepțional într-o sală plină, care a încurajat în permanență echipa gazdă.

La jumătatea primului sfert clujenii conduceau cu 10-8, dar baschetbaliștii de la Brăila au avut un final de sfert foarte bun și au terminat în avantaj, scor 21-24. Sfertul al doilea a început foarte bine de cei de la Cuza Sport Brăila, care l-a jumătatea acestui sfert conduceau cu 4 puncte, scor 29-33. Până la pauza mare clujenii au reușit să revină și să treacă la conducere, intrând la vestiare cu avans de un punct, scor 39-38.

Meciul a continuat să fie echilibrat și după pauza mare, ambele echipe fiind la conducere pe rând pe tabela de marcaj. La finalul sfertului al treilea brăilenii au condus cu 59-57. La jumătatea ultimului sfert cei care se aflau la conducere pe tabela de marcaj au fost clujenii, scor 67-66. Finalul a fost de infarct. Brăilenii au avut avantaj de două puncte, dar au fost egalați. Cuza Sport a avut din nou șansa să treacă la conducere dar au pierdut atacul și cei care au avut ultimul atac al meciului au fost clujenii. Apărarea foarte bună a brăilenilor a împiedicat marcarea coșului victoriei și au dus meciul în over-time. După timpul regulamentar scorul a fost 75-75 (21-24, 18-14, 18-21, 18-16).

Din păcate în prelungiri baschetbaliștii brăileni au mau marcat doar două puncte, în timp ce clujenii au marcat 11, iar rezultatul final a fost 86-77, o înfrângere dureroasă pentru echipa brăileană, care a făcut un meci foarte bun în compania clujenilor.

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: Alexandru Mitache – 23 puncte (3 coșuri de 3 puncte), Alexandru Marin -19, Andrei Grozea -11, Mihnea Done -8, David Bejan -7, Bogdan Căpităneanu -6, Cristian Surdu -3.

Luni dimineață, într-un meci disputat în devans și contând pentru etapa a VI-a din grupa II a turneului semifinal Grupa Valorică A, Cuza Sport Brăila a câștigat cu 81-66 meciul cu LPS Bihorul Oradea, confirmând astfel forma bună pe care juniorii U16 o au.

Primele doua sferturi au fost echilibrate, confirmând nivelul ridicat al echipelor care se află în această fază a competiției. Primul sfert a fost câștigat de orădeni cu 17-16, iar sfertul al doilea a revenit brăilenilor, cu 21-20, astfel că la pauza mare scorul a fost egal, 37-37. În sfertul al treilea baschetbaliștii brăileni s-au apărat foarte bine și s-au distanțat la 12 puncte, scorul la finalul sfertului fiind 44-56. Ultimul sfert a fost câștigat tot de Cuza Sport Brăila cu 25-22, astfel că la final brăilenii s-au impus la 15 puncte diferență.

În acest meci, pentru Cuza Sport Brăila, au marcat: Andrei Grozea – 39 puncte, Alexandru Marin -18, David Bejan -11, Mihnea Done -5, Alexandru Mitache -3, Bogdan Căpităneanu -3, Vlad Popescu -2. Au mai jucat: Radu Perșoiu și Cristian Surdu.

În etapa viitoare, a III-a din grupa II a turneului semifinal, juniorii U 16 de la CS Cuza Sport Brăila va juca pe teren propriu cu CSS Mediaș.

Sâmbătă dimineață, juniorii U18 de la Cuza Sport Brăila au pierdut în deplasarea de la CSM Steaua Eximbank Bucuresti, scor 105-45 (28-12, 24-11, 21-14, 32-8).

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •