O noua vara plina de incertitudini la Dacia Unirea Braila

ArticoleSimilare

O noua vara plina de incertitudini la Dacia Unirea Braila
O noua vara plina de incertitudini la Dacia Unirea Braila

Dacia Unirea Brăila a terminat sezonul 2016-2017 pe locul 11, cu 46 de puncte, într-un an în care s-au confruntat cu serioase probleme financiare. Lipsa susținerii din partea autorităților locale l-au îndepărtat de lângă echipă și pe principalul sponsor al echipei, Florin Cîrligea, iar asta s-a simțit mai ales în ultimele meciuri din campionat. Din etapa a 32-a, când au câștigat surprinzător în deplasarea de la FC Brașov, jucătorii de la Dacia Unirea nu au mai câștigat nici un punct, iar în ultimele trei etape au  primit 13 goluri fără să înscrie niciunul.

Antrenorul Alin Pânzaru va rămâne și în sezonul următor pe banca celor de la Dacia Unirea, chiar dacă în această vară va pierde probabil câțiva dintre jucătorii importanți ai echipei. Unul dintre titularii echipei din ultimele sezoane, Andrei Puşcaşu, şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu echipa brăileană, renunțând și la salariile pe care le mai avea de primit. În cele cinci sezoane în care a jucat pentru Dacia Unirea, Puşcaşu a evoluat în 110 meciuri şi a înscris 17 goluri.

Din campionatul viitor, Andrei Răducu Pușcașu, plecat liber de contract de la Brăila, va juca probabil pentru Dunărea Călărași, echipă care i-ar fi făcut o ofertă. El va rămâne în memoria iubitorilor fotbalului din Brăila în primul rând pentru golul marcat într-un meci amical cu Steaua București, în anul 2013.

Alin Pânzaru va suna adunarea pentru startul pregătirilor pentru sezonul 2017-2018 pe 26 sau 28 iunie, iar până atunci ar mai putea apărea și alți jucători care vor dori să plece de la echipă. Unul dintre ei este Cosmin Neagu, dorit de nou promovata în Liga a 2-a, AFC Hermannstadt.

Noul sezon al ligii a 2-a va începe probabil pe 29 iulie sau 5 august, iar până atunci conducerea clubului speră să primească o gură de oxigen din partea autorităților locale, care au promis că vor susține clubul de fotbal, dar fără a se stabili modalitatea în care vor sprijini fotbalul.
În 2017 niciun jucător nu a primit vreun salariu și va fi foarte greu de a păstra majoritatea jucătorilor care au făcut parte din lotul echipei în campionatul recent încheiat. În aceste condiții pentru viitorul sezon obiectivul inițial al echipei va fi probabil salvarea de la retrogradare.