Actualitate

O medie de 140 de solicitări pe zi înregistrate la SAJ Brăila în perioada Anului Nou

O medie de 140 de solicitări pe zi înregistrate la SAJ Brăila în perioada Anului Nou

Ca în fiecare an, în perioada Revelionului numărul solicitărilor la 112 a crescut față de media zilnică. De altfel, pe lângă cazurile  uzuale, în această perioadă ambulanțele au fost solicitate și de persoane care au avut nevoie de ajutorul echipajelor SAJ în urma consumului excesiv de mâncare și alcool, dar și a accidentelor cu obiecte pirotehnice. În perioada 30 decembrie 2018 – 1 ianuarie 2019 au fost înregistrate la SAJ Brăila peste 400 de apeluri, cu o medie de 140 de solicitări pe zi, puțin peste media unei zile normale, care este de 120 de intervenții.  

Pe data de 30 decembrie, la Serviciul Județean de Ambulanţă Brăila s-au înregistrat 145 de apeluri, dintre care 9 din partea unor persoane cărora li s-a făcut rău de la prea multe alimente, iar alte 5 persoane din cauza cantității de alcool mari consumate. Alte trei intervenții au fost pentru persoane rănite în urma altercaţiilor.

Pe 31 decembrie s-au înregistrat 134 de solicitări, dintre care 8 pentru colici abdominale şi biliare, 6 pentru etilism şi două pentru victimele unor accidente rutiere.

În ultima zi a anului trecut, în jurul orei 20.35, un brăilean în vârstă de 54 de ani şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier produs pe DN2B, în zona Pădurii Stejarul. Se pare că bărbatul se deplasa pe mijlocul şoselei şi a ajuns sub roţile unui autoturism condus de un brăilean în vârstă de 39 de ani.

Bărbatul a fost preluat de ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru îngrijiri medicale, însă aici s-a constatat decesul.

În prima zi a Anului Nou, la SAJ Brăila numărul apelurilor a ajuns la 147, dintre care 8 pentru colici abdominale, 8 pentru persoane care au consumat în exces băuturi alcoolice şi trei pentru victimele agresiunilor fizice.

În noaptea de Anul Nou ambulanța a fost solicitată pentru o femeie în vârstă de 45 de ani, care a ajuns la UPU Brăila, din cauză unor răni de la artificii, în faţa casei unde locuieşte. Aceasta a fost internată pe secţia Oftalmologie, pentru tratament de specialitate. Un alt tânăr a fost transportat la spital, însă nu cu răni grave, din aceleaşi cauze.

În anul 2018 la SAJ Brăila s-au înregistrat aproximativ 58 de mii de solicitări, ambulanțele parcurgând aproximativ 1.900 mii de km. În jurul acestor cifre s-a situat și anul 2017. Aceste date ne indică faptul că media intervențiilor pe zi este de circa 160 de solicităril.

Au fost perioade astă vară, cu perioadă de concedii, când au fost zile în care au fost și 200-220 de solicitări pe zi.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •