Sport

O braziliancă prezentă la primul antrenament din 2019 al Dunării Brăila

O braziliancă prezentă la primul antrenament din 2019 al Dunării Brăila

Miercuri seara, la ora 19.00, HC Dunărea s-a reunit pentru primul antrenament din anul 2019. După minivacanța de Crăciun fetele lui Aurelian Roșca au jucat două amicale la Zalău, apoi au intrat în vacanța de Anul Nou. La primul antrenament din anul 2019 a participat și brazilianca Tauani Martins Schneider.

În ultimul weekend din 2018 HC Dunărea Brăila a jucat două meciuri amicale cu HC Zalău. Echipa lui Gheorghe Tadici a câștigat ambele meciuri, 29-28 în prima seară și 26-24 sâmbătă dimineață. După meciurile de la Zalău fetele au avut liber până miercuri seara, când au reluat pregătirile în vederea primului meci oficial din 2019, acasă cu CSM Slatina.

La primul antrenament din acest an a participat și Tauani Martins Schneider, un inter stânga din Brazilia.  Născută pe 16 martie 1995 și 182 cm înălțime, Schneider a jucat în naționala universitară a Braziliei, care a câștigat în vara anului 2018 medalia de argint la Jocurile Mondiale Universitare din Croația. În Croația a jucat în cinci meciuri și a marcat 7 goluri, unul în meciul cu Cehia, și câte două în meciurile cu Japonia și Polonia, dar și în finala cu Japonia.

Tauani Martins Schneider a fost componentă a loturilor naționale de tineret U 19 în 2012 și U20 în 2014, și a jucat la campionatele mondiale la aceste categorii. Este fiica antrenorului Alexandre Schneider de la UNC Concordia, echipă la care a evoluat și ea în campionatul Braziliei și cu care a câștigat titlul în 2017 și medalia de argint în 2018. În 2014 a jucat în naționala Braziliei în meciul contra România U20, când a marcat 2 goluri.

Antrenorul Aurelian Roșca are la dispoziție întreg lotul valid pentru meciul cu CSM Slatina și spune că echipa este în creștere, fiind încrezător că va obține un rezultat pozitiv în meciul de miercurea viitoare.

Ana Maria Berbece șI Carmina Manea sunt refăcute după accidentări și ar putea să intre în echipă la următorul meci. Tauani Martins Schneider se află în probe, urmând ca zilele următoare să fie luată o decizie în privința ei și apoi vor urma procedurile legale de legitimare pentru o jucătoare străină, extracomunitară.

Laprima întâlnire cu echipa din acest an au fost prezenți și vicepreședintele clubului, Marian Neta și directorul sportiv Sorinel Meca.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •