Sport

Nervi si dramatism in meciul juniorilor U18 dintre Cuza Sport Braila si CSS Medias

Nervi si dramatism in meciul juniorilor U18 dintre Cuza Sport Braila si CSS Medias
Nervi si dramatism in meciul juniorilor U18 dintre Cuza Sport Braila si CSS Medias
Nervi si dramatism in meciul juniorilor U18 dintre Cuza Sport Braila si CSS Medias

După victoria în meciul juniorilor U16, de la ora 13.00, tot în Sala Polivalentă Danubius din Brăila, s-au întâlnit echipele de baschet juniori U18 de la Cuza Sport Brăila și CSS Mediaș. Meciul părea să aibă aceiași soartă ca al celui de la meciul juniorilor U16 dintre cele două cluburi, dar de data aceasta nervii au fost mult mai mari, iar erorile baschetbaliștilor mult mai multe. După un final tensionat, CSS Mediaș s-a impus cu 71-69, cu un coș al victoriei când mai erau 8 secunde de joc.

Chiar dacă baschetbaliștii de la Cuza Sport Brăila au marcat primul coș al meciului prin Viuleț, oaspeții au reulit să treacă la conducere și să distanțeze la 10 puncte la finalul primului sfert, scor 14-24.

Sfertul al doilea a fost mai echilibrat, dar și cu mulți nervi pe teren. Chiscăneanu a primit două faulturi tehnice și a fost trimis la vestiare, după ce a protestat la o decizie a arbitrilor. Tot în sfertul al doilea a mai fost fost avertizat cu un ”tehnic” și Alex Stănculea. Totuși, brăilenii au reușit să se mobilizeze și pe finalul sfertului să mai reducă din diferența care între timp ajunsese la 16 puncte. La pauza mare CSS Mediaș conducea cu 39-31, o diferență care în baschet poate fi surmontată ușor.

După muștruluiala primită la pauză, în sfertul al treilea baschetbaliștii de la Cuza Sport Brăila au reușit să se redreseze și să revină pe tabela de marcaj. Pe finalul sfertului Grozea a egalat la 49 și tot el și-a adus echipa în avantaj, scor 51-49.

Sfertul al patrulea nu a mai început la fel de bine pentru brăileni cum s-a încheiat cel de-al treilea și astfel cei de la CSS Mediaș au revenit în avantaj, scor 51-55. Viuleț a reușit să aducă din noul Brăila în avantaj, scor 57-56. La jumătatea ultimului sfert Cuza Sport Brăila conducea cu 61-60, pentru ca la următorul atac să se distanțeze la 3 puncte, după un coș marcat de Stănculea. Finalul de meci a fost plin de suspans.

După ce Viuleț a marcat pentru 65-61, cea mai mare diferență în favoarea brăilenilor din acest meci, oaspeții au egalat din nou, 65-65. Stănculea și-a adus din nou echipa în avantaj și Mediașul a egalat din nou. Cuza Sport a revenit la conducere după coșul lui Grozea, însă de data aceasta oaspeții au reușit chiar să revină la conducere, cu două coșuri marcate de Popa, ultimul când mai erau opt secunde de joc. Brăilenii au pierdut un prim atac, au recuperat posesia și au mai avut la dispoziție o secundă și 50 de sutimi pentru un ultim atac, care să trimită meciul în over-time. Din păcate, mingea a ajuns sub panou la Viuleț, dar acesta nu a reușit să înscrie coșul egalizator și meciul s-a încheiat cu victoria oaspeților, 69-71 (14-24, 17-15, 20-10, 18-22).

Pentru Cuza Sport au marcat: Dragoș Viuleț – 21 puncte, Alexandru Koler – 19 puncte (4 coșuri de 3 puncte), Andrei Grozea -8, Alex Stănculea -6, Răzvan Chiscăneanu -6, Eduard Urdă -3, Edy Trifan -3, Dragoș Alexandru -3.

În etapa următoare, baschetbaliștii juniori U18 vor juca în deplasare la CSU Brașov.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •