[quote style=”1″]O “…jmecherie…” ciocolatoasa, grozav de buna, dar…grija mare, cei ce va stiti cu “musca pe caciula”, pentru ca e grozav de calorica, asa ca a-ti face bine sa luati mai cu mila. Nu de alta, dar atarna greu! …La cantar!
Povestim despre Negresa cea de toate zilele, cine nu stie a face Negrese, numa’ ca asta are si nuci ceea ce ii da in plus de farmec si de gust. Vedem noi!
Prin urmare, dorind (chiar nu stiu de ce am vrut sa se aleaga prafu’ de toata conditia fizica capatata umbland “derbedeu” pe muntii patriei) ceva ciocolatos, am hotarat sa abordez reteta cu pricina, din doua motive…primo: se savarseste foarte usor, aproape in gluma; secundo: pe cat de usor se face, pe atat e de buna. Ma rog, avand la baza cateva smecherii, precum un Sos de ciocolata, lucrul a mers uns, pe hartie de copt…
Haidem sa vedem si ce ingrediente ne trebuiesc de-o tava cu Negrese…[/quote]
Ingrediente:
[list style=”check”]
- 600g faina alba
- 300g zahar
- 125 ml ulei
- 150g ciocolata
- 2 linguri cacao
- 4 linguri gem de cirese
- 400ml apa
- 100ml lapte
- 150g miez de nuca
- Coaja rasa de la o portocala
- ½ fiola esenta de rom
- 2 plicuri praf de copt
- 1 praf de sare
- Pentru Sos de ciocolata
- 200 g zahar tos
- 100 g ciocolata neagra taiata
- 20 g pudra cacao
- 300 ml apa
[/list]
Mod de preparare:
Se incepe cu inceputul…asa ca taiem nuca marunt si topim intr-un vas ciocolata. Amestecam intr-un alt vas toate ingredientele si le mixam spre cuvenita omogenizare.(Nu uitam sa adaugam …si nucile si ciocolata topita). Intr-o tava (pe care cu siguranta o avem mai din vechi), unsa si tapetata cu hartie de copt, turnam mixtura obtinuta, apoi o introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 50 minute.
Intre timp preparam Sosul de ciocolata simplu…urmand indicatiile “ …pretioase” de la Sos de ciocolata.
Dupa de s-au scurs cele 50 minute, scoatem tava si cu ajutorul formelor rotunde taiem prajitura, apoi turnam sosul de ciocolata peste.
Lasam la racit, …racit bine, apoi servim cu glazura de nuca de cocos.
S-aveti pofta!
Sursa: Retete Culinare