Politica

Nazare cere desecretizarea memorandumului privind pierderea banilor europeni pentru autostrazi

Nazare cere desecretizarea memorandumului privind pierderea banilor europeni pentru autostrazi
Nazare cere desecretizarea memorandumului privind pierderea banilor europeni pentru autostrazi PNL
Nazare cere desecretizarea memorandumului privind pierderea banilor europeni pentru autostrazi

Deputatul Alexandru Nazare, vicepreşedinte PDL şi coordonator al portofoliului Fondurilor Europene în Guvernul Alternativă, le solicită, a doua oară, premierului Victor Ponta și ministrului Dan Șova să facă publică situația fondurilor europene alocate construcției de autostrăzi, în pericol de a fi pierdute datorită incompetenței PSD și PNL.

Alexandru Nazare, într-un comunicat de presă remis ProBrăila:

După doi ani de zile de guvernare Ponta, aflăm astăzi că România riscă să piardă peste 1 miliard de euro din fondurile europene alocate pentru autostrăzi. Situația este extrem de gravă și se datorează incompetenței miniștrilor susținuți de PSD și PNL care nu au fost capabili să vină cu proiecte noi și s-au mulțumit să taie panglici pe autostrăzile începute de guvernările PDL. Pentru loturile 2,3 și 4 de la Lugoj-Deva și pentru Timișoara-Lugoj lotul 2 a durat un an și jumătate de la lansarea licitației până la semnarea contractelor.

Alexandru Nazare semnalează și ceea ce el consideră a fi minciunile propagate de premierul Ponta și ministrul Șova în ceea ce privește autostrada Sibiu-Pitești:

În memorandumul aprobat în secret de Guvern se spune foarte clar că singurele tronsoane din Sibiu-Pitești care vor fi realizate din alocarea 2014-2020 sunt Sibiu-Boița și Pitești-Curtea de Argeș-Râmnicu Vâlcea. Deci vom avea autostrada completă Sibiu-Pitești după 2020, nu așa cum se lăudau Ponta și Șova.

Soluțiile propuse de Șova pentru absorbție sunt considerate nerealiste chiar de Ministerul Fondurilor Europene, care atrage atenția că acele contracte de autostrăzi cu termen în 2016 sau care abia urmează a fi licitate nu vor putea fi finalizate mai devreme de 31 decembrie 2015 și atunci întreg proiectul nu mai poate fi decontat, subliniază deputatul PDL.

Alexandru Nazare concluzionează în comunicat:

O altă soluție minune identificată de Șova este cheltuirea a 90 de milioane de euro pentru studii de fezabilitate, studii care au un termen de valabilitate de 2 ani și pentru care apoi va trebui să plătim revizuiri când vom avea bani pentru execuția lucrărilor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •