Sport

N-au trecut nici de data asta de ”complexul Galati”

N-au trecut nici de data asta de ”complexul Galati”
N-au trecut nici de data asta de ”complexul Galati”
N-au trecut nici de data asta de ”complexul Galati”

Sâmbătă, 19 martie, de la ora 13.00, în Sala polivalentă Danubius din Brăila, echipa de baschet juniori U18 de la CS Cuza Sport Brăila a întâlnit pe Phoenix LPS Galați, într-un derby al orgoliilor, în cadrul grupei a II-a din faza semifinală a competiției.

Brăilenii, aflați pentru prima dată pe parchetul din Polivalenta brăileană au încercat să treacă peste emoțiile unui astfel de meci și au început hotărâți să câștige acest joc, după ce pierduseră precedentele trei partide cu rivalii din Galați. După un început bun în care au condus pe tabela de marcaj, gălățenii au revenit și au trecut la conducere prima dată la scorul de 10-12. Oaspeții au profitat de ratările brăilenilor și la finalul primului sfert au terminat cu un avantaj de 5 puncte, scor 16-21.

Sfertul al doilea avea să fie cel care a făcut diferența. Brăilenii au ratat exesperant de mult, iar mingea parcă nu vroia să intre în coș. Băieții de la Phoenix au profitat de greșelile celor de la Cuza Sport și s-au desprins decisiv la pauza mare, scor 30-41.

După pauză, baschetbaliștii de la Brăila au intrat mai încrezători în sansa lor, s-au apărat mai bine, au recuperat mai multe mingii, dar nu au reușit să recupereze decât două puncte din handicapul de la pauză, până la finalul sfertului al treilea. În ultimul sfert au intrat din nou în zodia ratărilor. Trifan a fost eliminat pentru cinci greșeli personale și gălățenii au reușit să își mențină diferența de 11 puncte avută la pauză, chiar dacă la un moment dat cei de la Cuza Sport se apropiase la 6 puncte. La finalul meciului rezultatul a fost 57-68 (16-21, 14-20, 15-13, 12-14).

Pentru Cuza Sport Brăila, care a evoluat în acest meci cu 8 jucători de la echipa de U16, au marcat: Florin Voiculeț -15 puncte, Alexandru Stănculea -10 (2 coșuri de 3 puncte), Edy Trifan -7, Alexandru Koler -7 (1×3), Alexandru Marin -6, Luca Nuțu -6, Andrei grozea -4, Eduard Urdă -2. Au mai jucat: Bogdan Stoica și Mihnea Done. Nu au fost folosiți în acest meci Cristi Neagu și Vlad Beiliciu.

Pentru Phoenix LPS Galați au marcat: Ghețău -12 (1×3), D. Feraru -12, Cojocaru -11, D. Dumitru -11, Florea -8, Toma -4, Țocu -4, Celmare -3, Boitan -2, Ceangu -1.

Reamintim că duminică, 20 martie, de la ora 17.00, în Sala polivalentă din Brăila, CS Cuza Sport Brăila va întâlni în etapa a V-a a fazei semifinale a Ligii 1 de baschet masculin pe BC Timba Timișoara. Accesul publicului la meci este liber.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •