Politica

Musceleanu salvat, deocamdata, de colegii din USL si AVB

Musceleanu salvat, deocamdata, de colegii din USL si AVB
Musceleanu salvat, deocamdata, de colegii din USL si AVB
Musceleanu salvat, deocamdata, de colegii din USL si AVB

 Fostul prim-vicepresedinte al PPDD Braila, Gabriel Musceleanu, a fost salvat, deocamdata, de la pierderea functiei de consilier judetean, de colegii din USL si AVB, care au votat astazi scoaterea de pe ordinea de zi a Proiectului de hotarare, prin care s-ar fi aprobat vacantarea postului sau de consilier judetean.

Gabriel Musceleanu a contestat la Secretariatul general al PPDD decizia de excludere a sa din partid, deoarece „motivele care au stat la baza acestei decizii sunt neintemeiate”, si a depus la CJ o sesizare pentru scoaterea proiectului de pe ordinea de zi, pentru ca la dosar nu a fost depusa si nota de fundamentare in baza careia s-a decis excluderea sa din PPDD. Musceleanu a precizat ca va depune o contestatie si la Comisia de etica si disciplina a partidului, iar ulterior isi va cauta dreptatea in justitie.

Singurul consilier judetean PPDD care i-a fost alaturi si a votat pentru scoaterea proiectului de pe ordinea de zi a fost Steliana Eftimie, de profesie medic stomatolog. Musceleanu a fost exclus, luna trecuta, din partid pe motiv ca ar fi “aservit” filiala braileana presedintelui PSD, Gheorghe Bunea Stancu. Potrivit senatorului Danut Mihai, excluderea sa din partid ar fi fost votata la Consiliul National de Coordonare.

Legea nr. 393/2004 privind statutul alesilor locali, care ca obiect stabilirea conditiilor de exercitare a mandatului de catre alesii locali, stipuleaza in art. 9 alin. 2 situatiile in care are loc incetarea de drept a mandatului de ales local inainte de expirarea duratei normale de exercitare. Printre aceste situatii se regaseste si aceea de la art. 9 alin. 2 lit. h, respectiv pierderea calitatii de membru al partidului politic pe a carui lista a fost ales.

Incetarea de drept a calitatii de consilier local inainte de expirarea duratei normale a mandatului ca urmare a pierderii calitatii de membru al partidului politic este o consecinta a dispozitiilor art. 8 alin. 2 din Constitutie, potrivit carora partidele politice contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetatenilor.

Astfel, electoratul acorda votul sau unei persoane pentru a indeplini o functie politica la nivelul administratiei locale pentru implementarea programului politic al partidului din randurile caruia face parte la momentul alegerii si pe care aceasta persoana urmeaza sa il promoveze pe perioada mandatului. In conditiile in care alesul local nu mai este membru al partidului pe listele caruia a fost ales, inseamna ca nu mai intruneste conditiile de reprezentantivitate si legitimitate necesare indeplinirii programului politic pentru care alegatorii au optat.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.