Silviu Mares 28 martie 2014
Multe cereri pentru biletele de tratament balnear
Multe cereri pentru biletele de tratament balnear
Multe cereri pentru biletele de tratament balnear

 

 

La ora actuală, Casa Judeţeană de Pensii Brăila înregistrează multe cereri pentru obţinerea de bilete de tratament în staţiunile balneare. Potrivit reprezentantului Casei Judeţene de Pensii, Nicoleta Stoica, la Brăila s-au acordat deja 3 seturi de bilete.

La ultima sedinţă a Comitetului consultativ, Nicoleta Stoica, şef serviciu în cadrul Casei Judeţene de Pensii Brăila, a făcut public faptul că, până în momentul de faţă, s-au acordat 3 seturi de bilete de tratament în staţiunile balneare din ţară. De asemenea, reprezentantul Casei de Pensii le-a adus la cunoştinţă celor prezenti în sală, în special pensionarilor, că perioada de sejur s-a micşorat, de la 18 la 16 zile, însă au rămas cele 12 zile destinate tratamentului.

Nicoleta Stoica, în cadrul unei conferinţe de presă:

Sunt bilete, s-au dat deja trei seturi în statiunile balneare din ţară. Procedura de obţinere a acestor bilete este la fel, nu s-a schimbat nimic. Asiguraţii şi pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile stipulate de lege, şi anume: gratuit – pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medical expert al asigurărilor sociale; cu suportarea de către beneficiar a unei contribuţii băneşti – asiguraţii sistemului public de pensii şi pensionarii.

Pentru biletele de tratament balnear, locurile contractate se vor repartiza pe maximum 19 serii de prezentări, cu o durată de 16 zile. Asta deoarece s-a micşorat perioada de sejur, de la 18 la 16 zile. Au rămas doar 12 zile destinate tratamentului. Biletele de tratament balnear se acordă individual, în cursul unui an calendaristic, unei persoane putându-i-se elibera un singur bilet de tratament balnear. Până în momentul de faţă, Casa Nationala de Pensii Publice nu a realizat contractarea biletelor pentru anul 2014. Singurele bilete care s-au pus în vânzare sunt cele de la baza proprie Lacu Sărat, pentru lunile februarie şi martie.

Vestea legată de sejur i-a nemulţumit pe pensionari, care au susţinut că este nedrept ceea ce li se întâmplă. Aceştia au subliniat că, în ultima perioadă, au parte numai de probleme.

 

 

Comentarii