Lifestyle

Mozzarella cu dressing de rosii

Mozzarella cu dressing de rosii

Mozzarella-cu-dressing-de-rosii-02-620x

Știați că mozzarella, provenită din Italia, este o brânză moale, albă, proaspătă, fabricată prin procedeul „pasta filata”, prin care cheagul se scufundă în zer fierbinte, apoi se întinde și se frământă până la consistența dorită?

Dacă nu știați, ei bine… tocmai ați aflat!

Mozzarella cu dressing de rosii!

Este bine știut de acum că mozzarella are multe alte utilizări care trebuie luate în considerare, deși este cunoscută aproape exclusiv ca un ingredient de bază pentru pizza.

Componentă extraordinară în salate, cea mai cunoscută fiind deja celebra Salata Caprese, mozzarella se pretează extraordinar de bine și la alte salate, așa că, astăzi, alegerea a venit aproape natural, sub forma de Mozzarella cu dressing de rosii.

Ca orice preparat mediteraneean, alcătuirea este deosebit de simplă, excepție făcând dressing-ul, în alcătuirea căruia își face simțită prezența un melanj inedit de roșii uscate, busuioc, pătrunjel, oregano, capere, oțet balsamic și usturoi, stropite firește, din belșug, cu ulei de la roșiile uscate.

Potențată excelent de acest dressing elaborat, mozzarella noastră, alăturată câtorva frunze de rucola, compune o salată excelentă, salată ale cărei ingrediente vă invit să le urmărim în cele ce urmează.

Ingrediente:

  • Pentru salată:
  • 150 g frunze rucola
  • 500 g mozzarella proaspătă (aici lucrurile sunt olecuță relative, dar, grație globalizării, se rezolvă)
  • Pentru dressing:
  • 150 g roșii uscate, în ulei
  • 150 ml ulei de la roșiile uscate
  • 1 legătură mică de busuioc
  • 1 legătură mică de pătrunjel verde
  • 1 legătură mică de oregano
  • 1 lingură oțet balsamic de Modena (dacă se poate, din cel adevărat, produs eminamente de lux, te usucă la buzunar)
  • 1 lingură capere
  • 1 cățel de usturoi (opțional, dar merită)
  • Piper negru proaspăt măcinat

Ca la orice treabă „isprăvită”, începem cu sfârșitul, prin urmare preparăm dressing-ul, după cum urmează:

Scoatem roșiile uscate din borcan și le punem în blender. Măsurăm 150 ml ulei de la roșii, cu un pahar gradat și-l adăugăm peste roșii.

Spălam și ștergem verdețurile.

Adăugăm verdețurile, oțetul balsamic și caperele în blender. Decojim și adăugăm și usturoiul, dacă folosim.

Macinăm scurt, pe programul de măcinat gheață, pentru ca dressing-ul să rămână ceva mai texturat.

Dregem dressing-ul astfel obținut din piper, pentru că nu mai trebuie adăugată sare, caperele având din belșug.

Curățăm și spălăm frunzele de rucola, apoi le aranjăm pe farfurii.

Scurgem și feliem mozzarella, apoi aranjăm peste frunzele de salată.

Completăm cu dressing și servim imediat.

Atât?

S-o creadă mutu’!

Mai turnăm un păhărel de Cabernet Sauvignon, cu aromă distinctă de stafidă neagră, puternic și taninos, de Măcin. Alcovin Măcin!

Mozzarella cu dressing de rosii!

Procedură completă! Sesiune închisă!

Dragilor, s-aveți poftă!

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •