Social

Mii de brăileni prezenți la cinstirea Sf. Nicolae

Mii de brăileni prezenți la cinstirea Sf. Nicolae

Cinstirea Sfântului Ierarh Nicolae în ziua sa de prăznuire a încheiat seria manifestărilor pastoral-misionare, culturale şi social-filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, în municipiul Brăila.

Biserica Sfântul Nicolae a fost neîncăpătoare pentru credincioşii veniţi pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Acestora li s-au adăugat numeroşi tineri şi copii, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor civile şi militare din Brăila.

La momentul cuvenit, foarte mulţi copii şi credincioşi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viaţa şi minunile săvârşite de Sfântul Ierarh Nicolae, model de apărător al dreptei credinţe, de blândeţe şi de iubire a celor aflaţi în nevoi.

Sfânta nostră Biserică Ortodoxă îl cinsteşte pe Sfântul Ierarh Nicolae pentru râvna sa în apărarea şi promovarea sfintei şi dreptei credinţe pe care ne-a lăsat-o Mântuitorul nostru Iisus Hristos prin Sfinţii Săi Apostoli, dar şi pentru că el este grabnic ajutător al celor necăjiţi, fiind păstorul cel blând, bun şi milostiv în mijlocul credincioşilor săi.
Sfântul Nicolae a avut în lucrarea sa pastorală multă deschidere către tineri şi către copii, iar ei, din generație în generație au arătat mare evlavie către el, îndrăgindu-l şi iubindu-l ca pe un părinte dăruitor”, a spus ierarhul Dunării de Jos.

Activităţile culturale şi catehetice au culminat cu premierea a 10 tineri care au obţinut rezultate deosebite la concursurile şcolare şi 4 profesori implicaţi în pregătirea tinerilor de excelenţă, reprezentanţi ai mai multor licee şi colegii din judeţul Brăila.

Tinerii au primit diploma eparhială „Tinereţe şi credinţă”, premii substanţiale în bani şi cărţi de zidire sufletească, apărute la editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Şi ceilalţi copii prezenţi la slujbă au primit în această zi daruri de la Moş Nicolae, parohia pregătind în acest scop 300 de pachete cu alimente, dulciuri şi alte daruri de suflet.

Peste 10.000 de credincioşi au fost „călători pe calea sfinţilor“ în cele trei zile de pelerinaj, aceştia având posibilitatea ca, în evlavie, să se închine şi să sărute moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada bisericii „Sf. Nicolae“ din Brăila.

După slujbă biserica a pregătit circa 2000 de porții de sarmale de post, pentru care oamenii s-au așezat la rând după ce au stat la coada de la moaștele Sf. Nicolae.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •