ProBr

Mihai Tudose, o nominalizare controversata la functia de prim ministru

Mihai Tudose, o nominalizare controversata la functia de prim ministru
Mihai Tudose - prim-ministru desemnat
Mihai Tudose, o nominalizare controversata la functia de prim ministru

Nominalizarea făcută în această seară de președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier a deputatului brăilean Mihai Tudose a adus multe comentarii. Tudose a făcut parte din Guvernul Grindeanu și la evaluarea în urma căruia s-a cerut demisia lui Sorin Grindeanu, fotul ministru al Economiei a avut ”ZERO” la capitolul realizări din programul de guvernare al PSD. 

Probabil a primit funcția de premier pentru a se face și mai tare de râs, sau PSD-iștii au crezut că Iohannis va refuza propunerea. Desemnarea lui Mihai Tudose a stârnit o serie de controverse, existând multe voci, chiar dintre membrii coaliției la guvernare, care nu îl consideră pe noul prim ministru desemnat potrivit pentru funcție și asta în special din cauza legăturilor cu serviciile secrete, evidențiate și în CV.

Mai mult de atât, Tudose este premierul care nu vorbește nicio limbă străină și asta într-un context internațional în care comunicarea este și ea globală.

Adrian Moraru, directorul adjunct al Instititului de Politici Publice, fost consilier al ministrului de Interne în Guvernul Cioloș, susține, pe pagina lui de facebook că Tudose „Este al doilea PM pus de Hellvig, dupa Ciolos. Sa bem, sa ne veselim”.

Mihai Tudose este un parlamentar la al cincilea mandat. Este vicepreședinte PSD și un apropiat al lui Liviu Dragnea. În anul 2015, Tudose a intrat atunci în atenția presei, fiind acuzat că a plagiat în teza de doctorat.

Aceasta a fost obținută la Academia Națională de Informații, sub îndrumarea lui Gabriel Oprea. La rândul său, acesta e acuzat de plagiat. Lui Oprea i s-a retras titlul de doctor.

Mihai Tudose era deputat PSD la data susţinerii tezei de doctorat şi preşedinte al Comisiei pentru Politică Economică, reformă şi privatizare din Parlament. El susținea anul trecut că a făcut cerere pentru renunțarea la titlul de doctor.

[quote]Eu am făcut o cerere, în care spun că renunţ, că nu mai… Dar nu ştiu dacă s-a aprobat sau nu, dacă e de analizat sau nu. Mi se pare jenant să mă duc în faţa unei comisii care s-a antepronunţat. Pentru ce? Nu am profitat de titlul ăsta, n-am avut sport de vechime, bani. N-am profesat în baza lui, nu am luat nici un examen în baza lui. Am făcut aceste studii pentru mine, efectiv pentru mine. Pentru nivelul meu de a înţelege ce se întâmplă în jur. Dacă chestia asta deranjează la oamenii politici, am înţeles. Pot trăi şi fără el.[/quote], declara Tudose.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •