Actualitate

”Mascații” și câinii de urmă, principalele atracții la demonstrațiile făcute cu ocazie Zilei Poliției Române

”Mascații” și câinii de urmă, principalele atracții la demonstrațiile făcute cu ocazie Zilei Poliției Române

Poliţiştii brăileni au organizat vineri, 22 martie 2019, o activitate, pe platoul din Piaţa Independenţei a municipiului Brăila, pentru marcarea Zilei Poliţiei Române care se sărbătorește în fiecare an pe 25 martie.

Vineri, 22 martie a.c., începând cu ora 11.00, timp de două ore poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au desfăşurat o activitate pe platoul din Piaţa Independenţei, aceasta fiind adresată cetăţenilor din municipiu şi, în mod deosebit, preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ din judeţul Brăila, care au venit însoţiţi de cadre didactice şi părinţi. La acțiune au fost prezenți șefii din poliția brăileană și de la IJJ Brăila, precum și membrii ai ATOP.

Evenimentul a fost organizat în comun cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Brăila, Serviciul Județean Anticorupție Brăila, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila și Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Galați.

Acesta s-a derulat cu implicarea poliţiştilor din cadrul compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Serviciului şi Biroului Rutier, Biroului Proximitate şi Biroului Ordine Publică, beneficiind de sprijinul Primăriei Municipiului Brăila și al Autorității de Ordine Publică Brăila.

Specialiştii structurilor implicate le-au prezentat copiilor aspecte importante din meseria lor, tehnica şi echipamentele folosite în activităţile specifice şi le-au transmis recomandări pentru o copilărie în siguranţă.

Elevilor de liceu interesaţi le-au fost oferite informaţii şi materiale privind profesia de poliţist şi traseul educaţional ce trebuie parcurs pentru o carieră în domeniu.

De asemenea, au fost prezentate exerciţii demonstrative, susţinute de luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, exerciţii cu câinii de serviciu, precum şi o simulare a unui accident rutier în care a fost implicat un pieton, polițiștii rutieri explicându-le copiilor regulile de circulație.

Cu această ocazie au fost distribuite peste 1.000 de materiale preventiv-informative, de reviste Poliţia Română, 180 de insigne ”Polițistul junior”, magneți „Eu circul corect!”, semne de carte agende, calendare și steguleţe.

Platoul Primăriei Municipiului Brăila a fost animat de uimirea şi bucuria a peste 1.000 copii de la grădinițele, școlile și liceele din municipiul și județul Brăila. Aceștia au fost încântați de surprizele pregătite de poliţişti la ceas aniversar.

Activitatea s-a realizat cu sprijinul organizaţiilor profesionale şi sindicale ale poliţiştilor brăileni, respectiv Corpul Naţional al Poliţiştilor – Consiliul Teritorial Brăila, Fundaţia „Ancheta” Brăila, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din M.A.I. – Biroul Teritorial Brăila, și Asociația internațională a Polițiștilor- Regiunea 1 Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •