Politica

Marioara pepededista o coteste vertiginos

Marioara pepededista o coteste vertiginos
Marioara pepededista o coteste vertiginos. Respect!
Marioara pepededista o coteste vertiginos. Respect!

 

Scena politică locală se reaşează încet după alegerile europarlamentare. Dacă la nivel central PDL şi PNL vor merge împreună la scrutinul prezidenţial împotriva PSD, liberalii brăileni se gândesc cum ar putea să joace pe sârmă această situaţie de parteneriat politic în micuţul lor „paradis” administrativ din combinaţia cu social-democraţii brăileni, în sensul că, odată trecuţi în barca opoziţiei democrat-liberalilor din CLM şi CJ, peneliştii şi-ar putea pierde funcţiile pe care le deţin la vârful celor două instituţii, respectiv cea de vicepreşedinte CJ şi cea de viceprimar.

Cu alte cuvinte, Cătălin Boboc, preşedintele PNL Brăila, e strâns cu uşa, având de ales între linia de la centru a partidului şi avantajele celor două posturi importante din administraţia brăileană. Mai exact, poate pentru prima dată de când se află la şefia filialei brăilene a PNL, Cătălin Boboc se află în faţa unei situaţii care îi cere o responsabilitate reală de lider de partid.

Între timp, la PP-DD Brăila s-a lăsat cu o dezertare spectaculoasă: deputatul Marioara Nistor şi-a luat tălpăşiţa la UNPR, alăturându-se unui mare parlamentar uneperist inexistent al politicii brăilene, Petrea Dorin Silviu. Nistor şi-a motivat năbădiosa spălare de putină printr-o mare dezamăgire faţă de rezultatul scos de PP-DD la alegerile europarlamentare. Mai întâi, pe 27 mai, într-o declaraţie politică, Marioara Nistor îşi lua arrivederci de la colegii ei de partid spunând că PP-DD Brăila a înregistrat un rezultat dezastruos în competiţia europarlamentară (6,48%), pentru ca peste trei zile, pe 30 mai, într-o altă declaraţie politică, aceeaşi Marioara Nistor, anunţându-şi demisia din PP-DD, îşi proclama „bucuria unui rezultat foarte bun la Brăila pentru PP-DD”.

În declaraţia de pe 27 mai, Marioara Nistor spunea:

Partidul Poporului-Dan Diaconescu a obţinut un procent de 6,48% la alegerile europarlamentare de duminică în judeţul Brăila, clasându-se după PSD, PDL, PNL şi  Mircea Diaconu. Este un rezultat care mă nemulţumeşte profund, deoarece numărul de voturi adunate în contul PP-DD în întreg juţetul Brăila, aproximativ 5.000, este mult mai mic decât cel pe care l-am strâns doar eu la alegerile parlamentare din decembrie 2012 pe un singur colegiu de deputat.

În declaraţie de pe 30 mai, Marioara Nistor spunea:

Campania electorală recent încheiată m-a făcut să încerc atât bucuria unui rezultat foarte bun la Brăila pentru PP-DD, al doilea pe ţară, dar şi dezamăgirea unui fiasco politic al formaţiunii la nivel naţional.

La alegerile parlamentare, Marioara Nistor a fost aleasă deputat din partea PP-DD în colegiul uninominal nr. 3, circumscripția electorală 9 Brăila. La scurt timp, aceasta a fost aleasă şi preşedintă a filalei locale, după ce Mihai Dănuţ a trecut la PC.

Parlamentarii UNPR activează în grupul Partidului Social Democrat din Camera Deputaților.

În ceea ce priveşte demisia din PP-DD, pe lângă rezultatul la europarlamentare, Nistor a mai scos la înaintare o altă motivaţie:

Am ales să părăsesc PP-DD pentru că valorile în care am crezut atunci când m-am alăturat acestui partid au dispărut pe parcurs.

Până mai ieri, Marioara Nistor se bătea cu cărămida în piept şi cerea interzicerea migrării politice prin Constituţie. Acum, Marioara Nistor, cu viteza de răzgândire a ipocriziei, execută un salt graţios de migraţie politică. Oare la aceste “valori”  face referinţă noul deputat UNPR?

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •