Actualitate

Marfa contrafacuta si fara documente, depistate in cadrul actiunii din weekend a politistilor

Marfa contrafacuta si fara documente, depistate in cadrul actiunii din weekend a politistilor

În perioada 30 martie – 01 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului, poliţiilor orăşeneşti şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat atât în municipiu, cât şi în localităţile din mediul rural, în zona pieţelor şi a unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul activităţilor, au fost verificate 13 societăţi comerciale, legitimate 370 de  persoane şi oprite în trafic 280 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 77 de şoferi.

De asemenea, aceştia au constatat o infracţiune şi 93 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 25.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate 74 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 16 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 3 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, poliţiştii au ridicat două permise de conducere, trei certificate de înmatriculare şi au confiscat bunuri în valoare totală de peste 750 de lei.

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 06:00, poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică l-au depistat în trafic pe un bărbat, în vârstă de 49 ani, din Brăila, în timp ce transporta legume cu o autoutilitară pe raza localităţii Baldovineşti, fără a deţine documente de provenienţă sau de transport.

În acest sens, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 500 de lei, conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Totodată, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 300 de lei.

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 10:00, cu ocazia unei acţiuni efectuate în cadrul Complexului Comercial TUG Center din municipiul Brăila, poliţiştii au găsit expuse la vânzare mai multe articole vestimentare şi de încălţăminte ce purtau mărci identice cu mărcile protejate.

Bunurile, în valoare totală de peste 450, de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de comercializare de articole vestimentare şi încalţăminte cu mărci înregistrate.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •