Administratie Stil de viata

Lumea drogurilor nu este lumea ta!

Lumea drogurilor nu este lumea ta!
Lumea drogurilor nu este lumea ta!
Lumea drogurilor nu este lumea ta!

Agenţia Naţională Antidrog (A.N.A.) organizează, duminică, 26 iunie a.c., o serie de activităţi specifice, de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

Specialiştii antidrog din toate structurile teritoriale  ale A.N.A. vor desfăşura, în toată ţara, acest gen de activităţi, în parcurile şi pieţele centrale ale municipiilor reşedinţă de judeţ, invitând publicul să se alăture acestui demers, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile şi consecinţele nocive ale consumului şi traficului de stupefiante.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila va evidenţia acest moment  prin desfăşurarea unei activităţi în comunitate, împreună cu voluntarii centrului, în zona de promenadă a Falezei Dunării şi pe  Platoul Administrativ al municipiului.

În intervalul orar 17.00 – 20.00, tinerii şi părinţii sunt aşteptaţi în aceste locaţii, unde vor primi materiale de informare şi vor fi implicaţi direct în acţiunile derulate de C.P.E.C.A., prin intermediul mesajelor cu conţinut antidrog şi al dezbaterilor pe teme corelate cu uzul, abuzul şi traficul de droguri.

În contexul acestei zile, deja au fost iniţiate câteva activităţi de informare/sensibilizare în rândul elevilor şi copiilor ocrotiţi de D.G.A.S.P.C. Brăila. Elevii au realizat 2 expoziţii de artă grafică pe care le-au prezentat în şcolile lor. În seria acestor activităţi, urmează a fi realizată şi cea programată în mediul penitenciar (Tichileşti), în rândul adolescenţilor şi tinerilor aflaţi temporar în stare privativă de libertate.

Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.

An de an, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) este promotorul campaniei internaţionale de sensibilizare privind provocarea majoră pe care drogurile ilicite o reprezintă pentru societate în ansamblu şi încurajează derularea, în lumea întreagă, a cât mai multor activităţi de atenţionare cu privire la acest fenomen.

Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”.

Medicii, psihologii şi asistenţii sociali ai ANA atrag atenţia asupra riscurilor la care se expun persoanele care consumă droguri: infecţii grave (HIV, HVC, HVB, TBC etc.), infarct sau hemoragii cerebrale, deces, abandon şcolar, degradarea relaţiilor sociale, pierderea locului de muncă, infracţionalitate etc.

Considerăm că şi acest demers public se va înscrie în seria celor preventive, care vor contribui la adoptarea unor decizii sănătoase şi vor întări îndemnul că “ Lumea drogurilor, Nu este lumea ta!”

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •