Sport

LPS Braila a obtinut o victorie lejera in etapa a X-a

LPS Braila a obtinut o victorie lejera in etapa a X-a

LPS Braila a obtinut o victorie lejera in etapa a X-a, la junioare ILPS Braila – Gr. Sc. 1 Mai Ploiesti 38-26 (21-11) in campionatul de handbal junioare I

Dupa infrangerea la limita de la Constanta, elevele lui Viorel Alexandru si-au luat revansa in fata celor de la Ploiesti in etapa a X-a din cadrul seriei B a Campionatului National de junioare I. Profesorul Emilian teodorescu a deplasat la Braila un lot cu doar 10 jucatoare, si a utilizat pe parcursul meciului numai noua, iar una dintre ele a fazut cartonasul rosu inca din minutul 29 si a fost trimisa in tribuna. Fetele lui Alexandru au dominat clar partida din primul pana in ultimul minut, la jumatatea primei reprize avand un avantaj zdrobitor, 11-3, cand ploiestencele au luat primul time-out, care a parut de bun augur pentru handbalistele lui Teodorescu, acestea revenind pe tabela pana la 12-7, cand Alexandru a cerut si el time-out, in care si-a impulsionat elevele si acestea nu l-au dezamagit, in doar trei minute au inscris de patru ori fara sa primeasca gol. Pana la pauza brailencele au mai luat avans si au intrat la vestiare cand tabela arata 21-11.

Diana Axinte si Monica Voda
Diana Axinte si Monica Voda

In repriza a doua ploiestencele au intrat un pic mai motivate, echilibrand un pic jocul, dar de la scorul de 23-15 a urmat o noua serie de trei reusite consecutive ale gazdelor care s-au distantat in minutul 42 la 11 goluri, scor 26-15. Cea mai mare diferenta de scor a fost de 14 goluri, scor 38-24, cu doua minute inaintea finalului, iar pe fondul eliminarii Monicai Voda, ploiestencele au mai inscris doua goluri si au stabilit rezultatul final, 38-26.

Pentru LPS Braila au marcat: Diana Cristina Axinte -17 (1 din 7 m), Roxana Tabarcea -6 (2 din 7 m), Madalina Popa -5, Gabriela Moldoveanu -4, Maria Paraipan -3 (a ratat un 7 m), Monica Voda (care a imbracat tricoul Gabrielei Perianu) -2 si Florentina Irimia-1. Au mai jucat Laura Bujoiu, Alexandra Popescu si Simona Bogus in poarta, Bianca Chipciu si Alina Croitoru. Handbalistele de la LPS Braila au facut o aparare agresiva, primind nu mai putin de 8 eliminari: Axinte -2, Voda -2, Tabarcea, Chipciu, Paraipan si Irimia. De remarcat ca 6 dintre golurile ploiestencelor au fost marcate din aruncari de la 7 m, totodata acestea ratand alte patru astfel de lovituri de penalitate.

LPS Braila
LPS Braila

Cu aceasta victorie, LPS Braila si-a consolidat pozitia in clasament si cu 12 puncte se instaleaza pe locul 2, la egalitate cu CSS Constanta, dar golaveraj mai bun, 228-156, fata de +31 al constantenceleor, avand insa si avantajul meciurilor directe, in meciulde la Braila, handbalistele conduse de Viorel Alexandru castigand la 16 goluri diferenta, 36-20 (21-8).

Urmatorul meci al junioarelor I va avea loc pe 2 martie, cu CSS Slobozia, echipa care nu are nici o sansa de a accede la primul rurneu semifinal, la care vor participa primele 4 clasate din cele 6 serii.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.