Sport

LPS Braila a invins dramatic pe CSS Tulcea

LPS Braila a invins dramatic pe CSS Tulcea
LPS Braila a invins dramatic pe CSS Tulcea
LPS Braila a invins dramatic pe CSS Tulcea

La acest sfârșit de săptămână, la Onești, au loc etapele 1-4 din cadrul turneului de sală 1 la handbal fete junioare III, seria C. Echipa fetelor pregătite de profesorul Cristian Preda a debutat cu o victorie în meciul jucat joi, iar vineri a avut zi de pauză după retragerea din competiție a echipei din Medgidia.

LPS Brăila a învins în prima etapă a turneului de sală 1 pe CSS Tulcea, echipă care mai speră la clasarea pe unul din primele 4 locuri care duc la turneul semifinal 1. Meciul cu echipa din Tulcea a fost unul destul de dificil pentru fetele lui Preda, dar au reușit să revină după ce au fost conduse cu 3 goluri și să aibă ele avantaj de trei goluri pe tabela de marcaj, pentru ca la final să se impună cu 18-17 (9-10).

Handbalistele de la LPS Brăila au avut o primă repriză mai slabă, care le-a permis fetelor de la Tulcea să se desprindă la trei goluri, scor 4-7 în minutul 18. După 6-9 în minutul 21, brăilencele au revenit pe final și au marcat de 3 ori, primind un singur gol și la pauză mai aveau de recuperat un singur gol, scor 9-10.

În repriza a doua apărarea a funcționat mai bine și Brăila a trecut în avantaj în minutul 30, scor 11-10, iar Tulcea a marcat primul gol abia în minutul 33, când au egalat la 11. Brăila a continuat să se distanțeze și în minutul 38 conducea cu 15-12. Din păcate a urmat o perioadă de 7 minute în care junioarele 3 de la LPS Brăila n-au mai marcat și Tulcea a reușit să egaleze, scor 15-15 în minutul 43. Ioana Conțu a adus Brăila în avantaj în minutul 45, dar Tulcea a egalat imediat. Diana Gașpar a marcat rapid pentru 17-16, dar din nou au brăilencele fost egalate. În minutul 46 Gașpar a marcat pentru 18-17 și până la final niciuna dintre echipe nu a mai marcat, astfel că LPS Brăila a obținut o victorie meritată cu 18-17, deși în minutul 49 Carmen Bunea putea să aducă liniștea în tabăra brăileană, dar a ratat o aruncare de la 7 metri. Și Tulcea putea să obțină un egal în ultimul minut de joc, dar aruncarea Dianei matei a fost parată de Alexandra Perianu.

Pentru LPS Brăila au marcat: Iulia Sava – 6 goluri (2 de la 7 m), Diana Gașpar -3, Mirabela Coteț -2, Ioana Conțu -2, Ana Maria Cazan -2 ( 2 de la 7 m), Carmen Bunea – 1, Andreea Popa -1, Andreea Spînu -1. Au mai jucat: Alexandra Perianu și Nicoleta Petre – portari. LPS Brăila a ratat 5 aruncări de la 7 metri prin: Mirabela Coteț, Carmen Bunea, Ana Maria Cazan și Iulia Sava (de două ori).

Următoarele meciuri pentru LPS Brăila la turneul de la Onești sunt programate sâmbătă, de la ora 14.00, cu CSH Art Galați și duminică, de la ora 12.00, cu CS United Galați.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •