Social

Localități fără curent și restricții pentru vehicule de peste 7.5 tone

Localități fără curent și restricții pentru vehicule de peste 7.5 tone

Codul galben de polei și intensificări ale vântului a creat probleme în mai multe zone din județul Brăila. Problema furnizării apei potabile a fost rezolvată. La această oră mai sunt câteva localități fără energie electrică și două drumuri județene pe care este restricționată circulația vehiculelor de peste 7,5 tone.  

Dacă ieri după amiază, municipiul și câteva localități din jur au fost alertate de posibilitatea de a rămâne fără apă potabilă din cauza unei avarii la pompe ale uzinei de apă de la Chiscani, seara au apărut primele localități rămase fără curent din cauza ploii înghețate și a vântului care au afectat rețelele electrice.

Sâmbătă sera, locuitorii celor 5 sate din comuna Galbenu,au stat câteva ore fără curent. Și la Însurăței, o parte a locuitorilor au avut parte de o astfel de avarie. S-a intervenit cu 10 echipe și s-a reluat furnizarea energiei electrice. Pe parcursul nopții au mai fost afectate de întreruperi ale energiei electrice localitățile Perișoru și Berlești (ambele aparținând de orașul Ianca), Pribeagu și Odăieni (din comuna Ciocile).

La ora 8.00, conform informațiilor furnizate de col. Ștefan Stoian, purtător de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brăila, 10 echipe de la electrica interveneau pentru remedierea avarii lor la 5 linii, dintre care 3 avariate parțial. Șase localități erau fără curent electric: Perișoru (parțial), Berlescu, Pribeagu, Odăieni, Stăncuța și Roșiori.

Din cauza poleiului de pe carosabil, circulaţia rutieră este închisă pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa,  între Lehliu-Gară și Drajna, județul Călărași (km 64+500 – km 105+500). Din aceeaşi cauză este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 2B, între localitățile Buzău – C.A. Rosetti – Vizireni (județul Buzău) și pe DN 2C între Costești (județul Buzău) și Slobozia (județul Ialomița).

De asemenea, pe DJ212A Cuza Vodă-Viziru -Oprișănești și pe DJ212 Cuza Vodă-Mihai Bravu – limită județ Ialomița circulația autovehiculelor cu masa totală mai mare de 7,5 tone este restricționată.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •