Politica

Lideri ai PNL vor includerea lui Crin Antonescu in sondajele comune cu PDL pentru prezidentiale

Lideri ai PNL vor includerea lui Crin Antonescu in sondajele comune cu PDL pentru prezidentiale
Lideri ai PNL vor includerea lui Crin Antonescu in sondajele comune cu PDL pentru prezidentiale
Lideri ai PNL vor includerea lui Crin Antonescu in sondajele comune cu PDL pentru prezidentiale

 

Surse din PNL susţin că mai mulţi lideri ai partidului, vicepreşedinţi sau lideri de organizaţii, susţin includerea lui Crin Antonescu, alături de Klaus Iohannis, în cercetările sociologice care vor fi realizate împreună cu PDL pentru stabilirea candidatului comun pentru prezidenţiale.

Liderii PNL care susţin „măsurarea” lui Antonescu, alături de Iohannis, sunt dintre cei ce i-au fost apropiaţi fostului preşedinte al PNL, au declarat sursele pentru Mediafax, precizând că cel puţin cinci dintre aceştia consideră că ar fi o greşeală „strategică” ca PNL să excludă posibilitatea ca Antonescu să candideze în cele din urmă la alegerile prezidenţiale, motiv pentru care cercetările sociologice realizate de PNL şi PDL ar trebui includă analize şi asupra fostului lider PNL.

Unul dintre vicepreşedinţii PNL:

Încă nu ştim în ce măsură Klaus Iohannis va confirma în preferinţele electorale şi cum se va adapta în noua sa poziţie. Nu ştim nici cum receptează oamenii modul în care el comunică public, dacă expunerea sa din ultima vreme l-a adus pe plus, sau pe minus.

El a explicat că liberalii trebuie să aibă în vedere posibilitatea de a schimba candidatul la alegerile prezidenţiale, chiar şi în ultimul moment.

Un lider de filială din PNL a declarat, potrivit Mediafax:

Noi avem luxul de a putea opta între două nume valabile de candidat la prezidenţiale, Antonescu sau Iohannis. Trebuie să ne păstrăm posibilitatea de manevră, în funcţie de ce ne rezervă bătălia politică. Dacă unul dintre ei face pană, îl avem pe al doilea.

De asemenea, unii dintre actualii vicepreşedinţi susţin că la congresul PNL nu ar trebui stabilit candidatul liberalilor la alegerile prezidenţiale, ci într-o reuniune a Delegaţiei Permanente organizată după congres.

Un vicepreşedinte al PNL a mai explicat:

Dacă validăm în congres candidatul la prezidenţiale va trebui un nou congres pentru schimbarea lui, dacă va fi cazul să intrăm cu altcineva. Aşa, mai degrabă stabilim în Delegaţia Permanentă, cum de altfel spune şi Statutul actual al partidului.

Sursele citate susţin că liderii PNL apropiaţi lui Antonescu sunt de părere că actualul preşedinte interimar al PNL nu va reuşi să obţină suficientă simpatie populară pentru a avea şanse reale pentru a câştiga al doilea tur al prezidenţialelor, din cauza „discursului sec”.

Un lider de filială a mai susţinut:

Vreau să-l aduc (pe Iohannis, n.r.) la un miting cu 20 de mii de oameni, în precampanie, dar nu sunt sigur că Iohannis va putea să le spună cum trebuie. Să ţină un discurs de mobilizare şi să plece oamenii acasă cu gândul la campanie, mie mi-e frică că-i va demobiliza. La alegeri avem nevoie de emoţie, suntem în război cu PSD, nu la jocuri de societate.

 

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •