Președintele organizației municipale a PNL Brăila, fostul inspector școlar general Cătălin Canciu, a spus într-o conferință de presă că primarul Marian Dragomir își dorește o colaborare ”apolitică” cu noul inspector școlar general, Elena Tudor, colaborare care a început prin aceea că Tudor a acceptat un lucru pe care el nu l-a acceptat, când ocupa această funcție, aceea de a cere diriginților să facă ceva ce nu era treaba lor, ci era treaba celor de la Braicar.
Canciu a făcut referire la faptul că Inspectoratul Școlar Elena Tudor le-ar fi cerut diriginților să se ocupe de distribuirea către elevi a abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun oferite cu gratuit de Municipalitate. Liberalul a comentat că Braicar „nu este în stare să facă funcțională o aplicație” și din această cauză la Brăila „se circulă la fel ca în anii ’70-’80″, pe bază de bilet care este compostat sau de abonament tipărit.
„Distribuim acele tichete copiilor unde? La unicul chioșc «Braicar», din Barieră. Și-au dat seama ca e imposibil să vină 10-20 de mii de elevi să-și ridice acele tichete și au spus să le dăm prin școli. Cum? Să pui la muncă oameni care n-au nicio treabă cu «Braicar». O aplicație ar fi rezolvat problema asta în câteva secunde, dar costă și trebuie să-ți dorești acest lucru. Și acum colaborarea «apolitică» face ca astăzi acele metehne trecute să se reia, adică toată lumea lucrează pentru Braicar, distribuie abonamente, că altfel Braicar ar fi în moarte clinică.
Suntem la Brăila cred că unici în toată Europa: te urci în tramvai și-ți compostezi biletul. La București ai un telefon, ai un card, îl apropii de cititor și ai obținut un bilet cu care să călătorești cu autobuzul, cu tramvaiul. Vorbim de digitalizare…”a spus Cătălin Canciu.
Referitor la concursul pentru directori de la Liceul Nicolae Iorga, desfășurat în urmă cu un an, Cătălin Canciu a spus că „în prima sesiune a concursurilor de directori de anul trecut doamna Tudor a concurat pentru funcția de director la Liceul Teoretic Nicolae Iorga, și a câștigat doamna Doroftei”.
Cătălin Canciu a mai declarat că primarul Marian Dragomir are o manieră proprie de a înțelege colaborarea instituțională – mai exact, în opinia edilului șef, „colaborarea cu Primăria” înseamnă să i te supui primarului.
Canciu, care pe perioada mandatului său de inspector școlar general a avut relații tensionate cu Dragomir, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă, despre modul în care Dragomir îl jignea chiar și în adresele oficiale trimise de Primărie Inspectoratului Școlar Județean.
„Domnul primar nu are educația europeană, educația bunului simț al unui politician. Ce înseamnă colaborare? «Colaborare» înseamnă în opinia dânsului supunere. Deci să te supui partidului stat.
O să vă arăt o adresă pe care am primit-o de la Primărie în timpul mandatului meu de inspector școlar general, când i-am cerut domnului primar să respecte legea în ceea ce privește rețeaua școlară și mi-a răspuns că nivelul meu de gândire nu poate să înțeleagă ceea ce se întâmplă în Brăila, cam asta era ideea. O să vă dau adresa, ca să vedeți… Dacă într-un document oficial ai acest limbaj de mahala, de maidan, atunci despre ce vorbim?” a spus Cătălin Canciu.