Sport

La început de octombrie, Dacia Unirea Brăila a intrat în rândul cluburilor în insolvență

La început de octombrie, Dacia Unirea Brăila a intrat în rândul cluburilor în insolvență

Dacia Unirea Brăila a intrat în procedură de insolvență în urma unei decizii a Tribunalului Brăila, pronunțată luni, 1 octombrie 2018. Din primăvara anului 2013 clubul se confruntă cu mari probleme financiare, de când autoritățile locale nu au mai sprijinit, sau au sprijinit cu sume aproape simbolice, activitatea fotbalistică a echipei din eșalonul doi al fotbalului românesc.

Dacia Unirea Brăila este, astfel, un nou club din fotbalul românesc care intră în insolvenţă în încercarea de a se salva. Rapid București, Oţelul Galați, Petrolul Ploiești sau FC Braşov au eşuat şi au intrat în faliment, dar, ulterior au renăscut prin proiecte pornite de suporteri. Dinamo București şi CFR Cluj au fost singurele care au reuşit să iasă din procesul de insolvență respectând planul de reorganizare. În acest moment în procedură de insolvență se mai află o singură echipă din Liga 1, Gaz Metan Mediaş, iar în Liga a 2-a mai sunt în această situație Pandurii Târgu Jiu, CS Mioveni şi ACS Poli Timişoara.

Anunţul intrării în insolvenţă a fost făcut printr-un comunicat postat pe site-ul clubului Dacia Unirea Brăila.

[quote]Având în vedere multiplele semnale de alarmă privind subfinanţarea clubului nostru pe care le-am transmis în ultima perioadă, semnale care, din păcate, nu au condus până acum la o rezolvare a problemei, Consiliul Director al ACS Dacia Unirea Brăila a hotărât să apeleze la calea legală de protejare a intereselor clubului, prin depunerea săptămâna trecută către Tribunalul Brăila a unei cereri de intrare în insolvenţă.

Pe cale de consecinţă, Tribunalul Brăila în şedinţa de ieri 01.10.2018, a admis cererea de intrare în insolvenţă, cu administrator judiciar CII Lazăr Mihaela, urmând ca în termenul prevăzut de legea 85/2014 să depunem spre aprobarea judecătorului sindic un plan de reorganizare, fezabil şi realist.

De asemenea Consiliul Director a stabilit pentru data de 03.10.2018 o şedinţă extraordinară cu următoarea ordine de zi:

1) analiza situaţiei administrative/financiare a clubului în contextul celor menţionate mai sus şi propuneri către administratorul judiciar pentru eficientizarea activităţii pe termen scurt/mediu;

2) analiza situaţiei sportive a echipei de seniori privind prima parte a turului sezonului 2018-2019 al Ligii a 2-a, ţinând cont de rezultatele cu mult sub aşteptări înregistrate până la acest moment şi propuneri în consecinţă. Vom reveni cu amănunte[/quote], se arată în comunicatul semnat de Valentin Avramescu, preşedinte al Consiliului Director şi administrator special al Dacia Unirea Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •