Actualitate

La Brăila până acum au fost 16 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral

La Brăila până acum au fost  16 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral

Până în acest moment au fost înregistrate 16 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

În prezent, zece dintre acestea sunt în curs de verificare, au fost întocmite trei dosare penale, a fost aplicată o sancțiune contravențională, iar două dintre sesizări nu s-au confirmat.

În această dimineață, la ora 09:30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că la o secție de votare de pe raza municipiului, o femeie ar fi introdus în urnă două buletine de vot ștampilate, ambele pentru Senat.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că un membru al comisiei ar fi înmânat alegătoarei două buletine de vot, pe care aceasta le-a ștampilat și le-a introdus în urnă.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot.

La ora 10:30, polițiștii au fost sesizați de către primarul unei localități, de pe raza județului Brăila, cu privire la faptul ca un bărbat ar transporta persoane într-o altă localitate pentru a vota pe listele suplimentare, oferindu-le bani în acest sens.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor

În jurul orei 13:45, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza unei localității, primarul localității împarte bunuri și bani alegătorilor, în scopul influențării voturilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

La ora 12:30, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o rețea de socializare, un bărbat continuă propaganda electorală, constând în aceea că îndeamnă cetățenii să voteze un anumit candidat.

Bărbatul a fost identificat și invitat la sediul poliției în vederea clarificării situatiei, acesta fiind sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 4.500 lei, conform Legii 208/2015.

De asemenea, postarea în cauză a fost ștearsă de pe rețeaua de socializare.

Reamintim că potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, pentru fapta prezentată mai sus se poate aplica sancțiune contravențională cuprinsă între 4.500 și 10.000 lei.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •