Sport

Junioarele Romaniei au invins Muntenegru

Junioarele Romaniei au invins Muntenegru
Junioarele Romaniei au invins Muntenegru
Junioarele Romaniei au invins Muntenegru

*Romania va juca in semifinala pentru locul 5 cu Norvegia*

Miercuri de la ora 18.00, nationala de handbal junioare a Romaniei a intalnit nationala Muntenegrului in ultimul joc din Main Round. Deja fara nici o sansa de calificare in semifinalele pentru medalii, in principal din cauza modului in care au tratat ultimul meci din grupa, cu Portugalia, fetele antrenate de Dinca si Tudor au inceput destul de slab si meciul cu muntenegrencele, fiind conduse in prima repriza in permanenta, cea mai mare diferenta inregistrandu-se in minutul 15, cand erau conduse la patru goluri diferenta, scor 4-8 si in minutul 25, scor 9-12. Insa junioarele noastre au reusit sa revina si in minutul 28 s-au apropiat la un gol, prin reusita fostei handbaliste de la echipa de junioare II a LPS Braila, Daniela Corban, iar la pauza scorul a fost 12-13.

Revinimentul a venit pe fondul unei aparari foarte avansate, care nu a permis adversarelor sa arunce de la mai putin de 9 m si din minutul 27 pana in minutul 39 nu au primit nici un gol, marcand in schimb de cinci ori si trecand in avantaj de doua goluri in minutul 36, scor 15-13. In repriza a doua Corban &co. nu au mai cedat initiativa si au mentinut diferenta de unu-doua goluri pana in minutul 45, cand, gratie golului marcat de Alina Ilie au trecut pentru prima data la trei goluri avantaj, scor 19-16. Muntenegrencele s-au mai apropiat o singura data la diferenta de un gol, in minutul 47, cand Malovic a marcat pentru 19 -18. Timp de sase minute Romania nu a mai primit gol, continuand cu o aparare foarte avansata, dincolo de semicercul de la 9 m, si in minutul 24 conduceau cu 23-18 si apoi prin doua reusite ale Alexandrei Didiligan ne-am distantat la sase goluri in minutul 26. Muntenegrencele au trecut si ele la o aparare foarte avansata si agresiva, dar fara prea mult succes, apriopiindu-se la doar patru goluri, iar rezultatul final a fost stabilit de Dana Abed Kader, in minutul 28:45, scor 27-22.

Jucam pentru locul 5
Jucam pentru locul 5

Iulia Andrei, autoare a sase goluri a fost desemnata cea mai buna jucatoare a Romaniei. Celelalte goluri au fost marcate de Cristina Laszlo -7,  Dana Abed Kader – 6, Alexandra Didiligan -5, Allina Ilie -2, Daniela Corban -1.

Cu un joc ca cel prestat in repriza a doua, Romania putea chiar sa castige meciul cu Portugalia, pierdut cu 21-25, sau macar sa nu piarda la mai mult de trei goluri, rezultat care ar fi trimis Portugalia in afara calificarii si fetele lui Dinca si Tudor ar fi intrat in Main Round cu doua puncte, iar acum s-ar fi batut pentru medalii. Insa acest privilegiu il au acum portughezele, o echipa clar mult inferioara valoric fetelor nostre, chiar daca la acest turneu final al Campionatului European au venit fara mai multe jucatoare de baza, accidentate. Cele mai importante absente din echipa Romaniei au fost braileanca Diana Cristina Axinte si interul de la Caracal, Bianca Bazaliu. Asadar, Romania va juca in semifinala pentru locurile 5-8, vineri, 23 august, de la ora 14.00, cu Norvegia.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.