Silviu Mares 9 ianuarie 2013

Braileanca Iuliana Lascu a devenit in ultimii ani, de cand a ajuns inalt functionar public, un adevarat “jolly-joker” in Guvernul Romaniei. Dupa ce Iuliana Lascu a fost eliberata din functia de secretar general in cadrul Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale prin Decizia 783/ 29 decembrie 2009 a primului ministru Emil Boc, a urmat un preaviz legal de 30 de zile, iar in data de 5 februarie 2010 premierul emite Decizia 69 prin care “doamna Iuliana Lascu se numeste in functia publica de inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului, prin transfer in interesul serviciului”.

Dupa ce a numit-o, a revocat-o si iar a numit-o in functii, premierul Emil Boc a revenit la sentimente mai bune fata de Iuliana Lascu si a numit-o, vineri 11 iunie 2011, in functia de secretar general al Ministerului Muncii. Numirea Iulianei Lascu la Ministerul Muncii a fost facuta prin mobilitate din functia de inspector guvernamental, in urma unei solicitari a ministrului Muncii, inregistrate pe 9 iunie 2011.

La mai putin de un an de zile, braileanca Iuliana Lascu a fost numita incepand de sambata 19 mai 2012 in functia publica, corespunzatoare categoriei inaltilor functionari publici, de secretar general al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, decizia diind semnata de data aceasta de premierul Victor Ponta. Prin Decizia nr.17/8 ianuarie 2013, premierul Victor Ponta ii aplica mobilitatea prevazuta de HC 341/2007 pentru inaltii functionari publici si o transfer ape Iuliana Lascu din functia de secretar general in cadrul Ministerului Educatiei Nationale in functia publica de inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Iuliana Lascu a fost consilier local municipal PSD in mandatul 2004 – 2008, iar la alegerile europarlamentare din iunie 2009 a candidat pe listele Aliantei PSD+PC, fiind pe pozitia 29 a listei de candidati. De profesie inginer mecanic, nascuta pe 31 octombrie 1974, ea a fost sustinuta de PSD Braila pentru aceste functii detinute si pentru candidatura la alegerile europarlamentare din anul 2009. Pana sa plece la Bucuresti, Iuliana Lascu a lucrat ca inspector la ARR Braila, iar in anul 2008 a lucrat ca Director de cabinet la Minsterul Comunicatiilor si Tehnologia Informatiilor si consilier superior la ANRMAP.

 

Comentarii

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.