Actualitate

IPJ Brăila are în dotare mai puțin de jumătate din necesarul de autospeciale

IPJ Brăila are în dotare mai puțin de jumătate din necesarul de autospeciale

Într-un raport al ATOP Brăila, apare o stare îngrijorătoare în ceea ce privește dotările pe care le au la dispoziție polițiști brăileni, în comparație cu ce ar trebui să aibă.

În anul 2019 BugetuI la Titiul II “Bunuri și servicii” a fost în sumă de 3.049,25 mil lei, execuția bugetară a anului 2019 fiind de 99,99%. Anul acesta, BugetuI alocat la Titiul II “Bunuri și servicii” este în sumă de 1.445,66 mii lei, mai puțin de 50% față de cât a fost anul trecut.

InspectoratuI de Poliție Județean Brăila are asigurate doar 194 de autospeciale, față de 427 cât reprezintă necesarul mijloacelor de transport, respectiv 46%. Din cele 194 de autospeciale, un număr de 42 de autospeciale au îndeplinită norma de rulaj și vechimea în vederea casării, dar din lipsa altor autospeciale, acestea încă mai
sunt menținute în exploatare cu costurile de întreținere aferente. În perioada următoare, un număr de 21 autospeciale vor parcurge etapele de casare efectivă.

IPJ Brăila are în administrare un număr de 50 de imobile, dintre care 39 sunt reprezentate de posturile de poliție comunale și o secție de poliție rurală, construite în anii 1970-1973, din materiale de construcții specifice acelei perioade (tâmplărie lemn, tablă zincată, dușumea din lemn). Mijloacele de multiplicare au durata normală de funcționare îndeplinită, cele în exploatare asigurând doar 40% din nevoi, necesarul fiind de încă 15 bucăți.

Aparatele foto digitale în folosință necesare realizării cercetării la fața locului sunt asigurate în procent de doar 10% din necesar, respectiv 21 din 236. La capitolul truse criminalistice, la nivelul IPJ Brăila sunt doar 24 existente, față de 106 cât ar fi necesar.

În domeniul comunicațiilor și informaticii, polițiștii brăileni au la dispoziție doar 544 Calculatoare (stații de lucru), față de un necesar de 1289 bucăți, ceea ce reprezintă un deficit de 745 (57,79%). Din cele 544 calculatoare existente, 309 sunt mai vechi de 7 ani.

Doar în domeniul asigurării cu echipament specific este tot necesarul cu echipament.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •