Președintele Partidului Național Conservato Român Brăila, Ionuț Valentin Andrei, care este și candidat la Camera Deputaților din partea acestei formațiuni politice, spune într-o postare pe rețelele de socializare că este inadmisibil ce se întâmplă cu programul guvernamental Cornul și Laptele.
Acesta spune că este indignat cum se desfășoară Programul Cornul și laptele în școli, după ce unul dintre copii săi a primit de la școală un măr de dimensiunea unei radiere și un croassant care nu are niciun gust și pe care nu le mănâncă aproape niciun copil. El consideră că este o bătaie de joc la adresa copiilor care trebuie tratați c toții în mod egal.
”Banii guvernamentali sunt cheltuiți FĂRĂ NOIMĂ! Croassantele rămân nemâncate, iar merele ba sunt mici, ba sunt mari și nici măcar nu sunt românești. Merele sunt aduse din Polonia, în condițiile în care avem livezi în Brăila”, spune Ionuț Valentin Andrei.
Președintele PNCR Brăila îi întreabă pe primarul Brăilei și pe președintele Consiliului Județean dacă vreunul dintre copiii lor mănâncă aceste mere și croassante distribuite în școlile brăilene.
”De ce plătiți bani grei pentru a aduce niște mere din Polonia, de dimensiuni mai mici decât radiera, să le oferiți copiilor în școli. De ce vă bateți joc de banii țării? Așa se folosesc banii acestei țări? În România nu mai avem livezi de unde să cumpărăm mere? Eu nu vreau mere mai mari pentru copiii mei. Vreau ca banii țării să fie folosiți într-un mod echitabil pentru toți copiii”, mai spune Ionuț Valentin Andrei.
Acesta a declarat că și-ar dori care merele distribuite în școli să fie din cele produse în livezile de pe raza județului Brăila și toate achizițiile care se fac în județul Brăila să fie făcute cu prioritate de la furnizori de pe raza județului Brăila, pentru a promova în primul rând agricultorul autohton.
Numărul total de beneficiari, elevi din învățământul primar și gimnazial de stat și privat autorizat/acreditat, precum și preșcolari din grădinițele de stat și particulare acreditate cu program normal de 4 ore, din municipiul și județul Brăila, în anul școlar 2024-2025 este de 24.827 elevi și preșcolar, conform situației transmise de Inspectoratul Școlar Județean Brăila, la începutul lunii septembrie 2024.