Politica

Iohannis, dupa intalnirea cu PDL: Vrem o fuziune rapida

Iohannis, dupa intalnirea cu PDL: Vrem o fuziune rapida
Iohannis, dupa intalnirea cu PDL: Vrem o fuzionare rapida
Iohannis, dupa intalnirea cu PDL: Vrem o fuzionare rapida

 

PNL şi PDL doresc ca fuziunea celor două partide să se realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la Preşedinţie să se facă până cel târziu la 1 august. Anunţul a fost făcut public, astăzi, de către Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, preşedintele PDL, după întrunirea reprezentanţilor celor două partide.

La finalul întâlnirii organizate la sediul PNL din Kiseleff, Klaus Iohannis a declarat:

A fost o discuţie scurtă şi foarte bună, am reconfirmat împreună că dorim o fuziune a partidelor noastre, dorim o fuziune între PNL şi PDL, cât de repede va fi posibil acest lucru.

Liderul liberal a precizat că au fost convenite „comisii mixte de lucru” ale celor două partide, care să lucreze pe anumite domenii în perspectiva fuziunii.

Iohannis, citat de Mediafax:

Cred că acest început în forţă arată determinarea noastră de a merge înainte pe această cale. Doar ca să nu uităm, vreau să reiau ideea cu candidat comun. A durat câteva secunde discuţia şi toată lumea a reconfirmat că noi şi credem şi partidele noastre doresc un candidat comun pentru prezidenţiale. Asta în cazul puţin probabil că nu reuşim fuziunea mai repede decât se pune discuţia cu candidatul la prezidenţiale.

La rândul său, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că, începând de astăzi, grupurile parlamentare ale PNL şi PDL vor lucra împreună:

Vom lucra în comisii paritare, cea mai importantă de departe sarcină revine comisiei care să lucreze la Proiectul pentru România. Până la urmă, aici ne interesează alegerile prezidenţiale foarte mult, este adevărat, vom avea un singur candidat. Dar ne interesează un proiect pentru România cu care să-i convingem pe români, nu numai la alegerile prezidenţiale, dar şi în viitoarele alegeri locale şi generale şi mai ales să construim o dreaptă unită.

Blaga a precizat că una dintre comisiile mixte se va ocupa de statutul noului partid, iar o alta va lucra pe subiectele legate de justiţie şi statul de drept.

Liderul PDL  a mai afirmat că desemnarea candidatului unic la alegerile prezidenţiale ar putea fi făcută la jumătate lunii iulie, până cel târziu la 1 august.

Blaga a completat:

Eu aş spera ca din partea unui singur partid (să fie desemnat candidatul la prezidenţiale – n.r.), dacă nu se poate până atunci fuziunea, din partea celor două partide.

 

 

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •