Cultura

Invitatie la teatru in primul weekend din luna mai

Invitatie la teatru in primul weekend din luna mai

Teatrul Maria Filotti din Brăila vă propune în acest weekend trei spectacole care merită oricând văzute sau revăzute. Trei comedii deosebite și bine puse în scenă regizoral, dar și scenic.

Vineri, 4 mai, de la ora 18.00, în Sala Bujor Macrin, actorii Teatrului Maria propun iubitorilor de artei Thaliei spectacolul ”Acasă la tata”, de Mimi Brănescu, în regia lui Radu Nichifor.

Spectacolul, care a avut premiera în mai 2015, este o piesă în care fiecare dintre cele şapte personaje are propria poveste de viaţă, pretext pentru veritabile recitaluri actoriceşti.

O comedie explozivă, rafinată, plină de ritm şi de situaţii amuzante, un spectacol cu o distribuţie de excepţie formată din actorii – Monica Ivaşcu, Corina Borş, Adrian Ştefan, Alexandru Marin, Narcisa Novac şi Dan Moldoveanu, alături de Lucian Pânzaru de la Teatrul “Fani Tardini” din Galaţi.

Sâmbătă, 5 mai, de la ora 18.00, comedia Tartuffe de Moliere revine pe scena teatrului brăilean. TARTUFFE, un poem despre pasiune, obsesie, intrigă şi iubire, în viziunea regizorală a lui Alexandru Mâzgăreanu, cu o distribuţie de excepţie: Emilian Oprea, Valentin Terente, Andreea Vasile, Corina Borş, Liviu Pintileasa, Narcisa Novac, Adrian Ştefan, Emilia Mocanu şi Vlad Galer. Actorii brăileni vor prezenta această piesă și pe scena Teatrului Odeon din București, marți, 15 mai 2018, de la ora 19.00.

Duminică, 6 mai, de la ora 18.00, la Sala Mare, Teatrul “Maria Filotti” prezintă  spectacolul TANGO de Slawomir Mrozek, în regia lui Vladimir Anton, scenografia fiind semnată de Rodica Der. În distribuţie sunt actori îndrăgiţi de publicul brăilean: Conrad Mericoffer, Valentin Terente, Emilia Mocanu, Ramona Gîngă, Liviu Pintileasa, Corina Borş şi Adrian Ştefan.

Piesa Tango, care a avut premiera pe scena teatrului brăilean în luna mai 2017, este unul dintre cele mai bune texte dramatice scrise în secolul XX. În această piesă, Mrozek surprinde viziunea conceptului socio-politic al lumii prin intermediul unei familii doborâte de nevoia de a găsi un sens într-o existenţă lipsită de orice sens.

Reprezentând tot ce e mai bun şi tot ce e mai rău în condiţia umană, TANGO reflectă o gândire care priveşte dincolo de raţiune, reuşind să distrugă toate clişeele impuse de societate.

Spectacolul TANGO, o comedie absurdă despre eliminarea valorilor, despre totalitarism, despre ideologii eşuate şi vise spulberate, despre dureri neîmpărtăşite şi nevoia de libertate cu orice preţ.

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •