Interviuri

Interviu cu castigatoarea Premiului UCMR la Festivalul George Grigoriu

Interviu cu castigatoarea Premiului UCMR la Festivalul George Grigoriu
Interviu cu Laura Stoian - castigatoarea Premiului UCMR la Festivalul George Grigoriu
Interviu cu Laura Stoian – castigatoarea Premiului UCMR la Festivalul George Grigoriu

Săptămâna trecută s-a desfășurat la Brăila a X-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară ”George Grigoriu”, o ediție în care toți specialiștii au remarcat vocea brăilencei Laura Stoian. Născută pe 12 iunie 1992 la Brăila, Laura Stoian a absolvit Liceul de Artă Hariclea Darclee și Școala Populară de Artă Vespasian Lungu din Brăila, iar în prezent este studentă anul 2 la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din București, specializarea Comunicare și Relații Publice. Premiată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România pentru grija cu care şi-a ales repetoriul şi pentru prezenţa scenic, brăileanca a impresionat atât juriul, cât şi asistenţa cu şlagărul „De-ai fi tu salcie la mal”, muzica Horia Moculescu, pe versuri de Mihai Maximilian.

Laura Stoian - premiul UCMR
Laura Stoian – premiul UCMR

După festival, Laura Stoian a acordat în exclusivitate pentru probr.ro un scurt interviu.

R: Felicitari Laura pentru premiul obținut, dar și pentru prestația ta scenică prin care ai încântat publicul care te-a urmărit în sală sau la televizor.

Laura Stoian: Mulțumesc din suflet.

R: Când ai început să te dedici mai mult muzicii?

Laura Stoian: Acum 7 ani am început să studiez și să descopăr minunata lume a muzicii. De mică am iubit scena și am avut ocazia de a fi în lumina reflectoarelor prin diverse evenimente precum piese de teatru, spectacole de dans, de balet, deoarece am facut și 4 ani de balet, dar și spectacole unde am susținut recitaluri.

R: La ce alte concursuri și festivaluri ai mai participat?

Laura Stoian: Am participat la foarte multe festivaluri de muzică ușoară precum Armoniile Dunării, Ghiocelul de Argint, Floare de Aprilie, MiniMega Star și am participat ca backing vocals la preselecțiilor pentru Eurovision în 2013.

Ce premii ai mai câștigat până acum?

Laura Stoian: Am luat Premiul III la Festivalul de muzică uşoară „Armoniile Dunării” în 2010 la Brăila, locul III la Concursul „MiniMegaSTAR” din Galaţi, premiul III la Festivalul „Armoniile Dunării” de la Brăila în 2011 , Marele Premiu la Campionatul Naţional de Karaoke „Best Singer of Maraboo” din Bucureşti 2013, iar acum în 2014, Premiul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România la Festivalul Internațional de Muzică Ușoară ”George Grigoriu”, de care sunt foarte mândră.

R: Care e genul muzical preferat?

Laura Stoian: Iubesc toate genurile de muzică, dar în special ador muzica jazz, blues , musical, cabaret și muzica dance.Interviu cu castigatoarea Premiului UCMR la Festivalul George Grigoriu

Beyonce si Christina Aguilera reperele Laurei

R: Care este idolul tau?

Laura Stoian: Beyonce si Christina Aguilera sunt un exemplu pentru mine de unde am invatat foarte multa tehnica vocala cat si atitudine scenica deoarece le urmaresc concertele cu mare drag si de unde invat foarte multe.

R: Ce te-a determinat să alegi cariera muzicală?

Laura Stoian: Mama mea mi-a descoperit acest talent și tot ea m-a îndrumat și m-a susținut să urmez aceasta cale minunată a muzicii. Și pe aceasta cale doresc să îi mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine. Dar totodată și profesorii cu care am lucrat și cu care lucrez mi-au dat curajul să continui pe acest drum.

R: Cu ce compozitori ai lucrat până acum?

Laura Stoian: Până acum nu am avut ocazia să lucrez cu compozitori dar sper ca în viitorul apropiat să am această ocazie și oportunitate minunată.

R: Care sunt melodiile tale preferate?

Una dintre melodiile mele preferate este chiar cea pe care am interpretat-o în concurs, ”De-ai fi tu salcie la mal”, deoarece este o piesa foarte sensibilă și specială pentru mine, dar îmi mai plac piese precum ”At last” în versiunea Beyonce, Christina Aguilera – Blanck Page și mai multe, dar acestea sunt printre favoritele mele.laura

Vreau să ajung să cânt pe scena de la Sala Palatului

Care e visul tau muzical?

Laura Stoian: Visul meu este să ajung o cântăreață atât pe plan național cât și internațional. Mi-aș dori să pot cânta pe scene mari precum Sala Palatului sau Romexpo și nu numai, poate și pe scene din alte țări.

R: Iti doresti o carieră exclusiv muzicală?

Laura Stoian: Da, îmi doresc foarte mult o carieră muzicală. Cred că acesta este visul oricărui solist vocal .

R: Îți place să cânți mai mult melodii românești sau din repertoriul internațional?

Laura Stoian: Ador să cânt și melodii românești și melodii internaționale. Atât timp cât cânt este cel mai frumos și minunat lucru pentru mine.

R: Ai melodii care au fost compuse special pentru tine?

Laura Stoian: Momentan nu, sunt la stadiul de cover-uri, dar în viitorul apropiat cu siguranță mi se va îndeplini și acest vis.

R: Consideri că muzica românească este suficient de bine promovată?

Laura Stoian: Da. Este foarte bine promovată, deoarece avem artiști foarte buni care au știut să arate ceea ce înseamnă muzica românească cu adevărat și pe plan internațional .

R: Pentru că pe 12 iunie este ziua ta de naștere, îți urăm un sincer LA MULȚI ANI și mult succes în cariera muzicală.

Laura Stoian: Mulțumesc mult.

 

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •