Social

Inspectorul Eftinca Stanica Iulian, acuzat de trafic de influenta

Inspectorul Eftinca Stanica Iulian, acuzat de trafic de influenta

DNA

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de inculpatul EFTINCĂ STĂNICĂ – IULIAN, inspector de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila – Poliţia municipiului Brăila – Biroul de Investigaţii Criminale, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârşit infracțiunea de trafic de influenţă, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

 

Potrivit DNA, în ziua de 26 februarie 2014 inculpatul Eftinca Stănică – Iulian a pretins de la un martor denunțător suma de 1.000 euro, iar în ziua de 28 februarie 2014 a primit de la acesta suma de 500 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care o are pe lângă un coleg de birou.

Prin această intervenție, inculpatul a urmărit ca colegul său de birou să soluționeze favorabil un dosar penal, care-l privea pe martorul denunțător, privind furtul unui autovehicul.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul EFTINCA STĂNICĂ – IULIAN trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

d) să nu depăşească limita teritorială a municipiului Brăila, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;

f) să nu se apropie de martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

Inculpatului EFTINCA STĂNICĂ – IULIAN i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, se mai arată în comunicatul de presă al DNA.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •