Evenimente educatie

Informaticienii braileni – trei medalii la olimpiadele nationale

Informaticienii braileni – trei medalii la olimpiadele nationale
Informaticienii braileni – trei medalii la olimpiadele nationale
ANDREI RADU

*Andrei Radu si Gabriel Moise au obtinut medalii de argint la clasa a VII-a. Alexandru Vladut Campeanu a obtinut medalie de bronz la clasa a XII-a*

Faza nationala a Olimpiadei de informatica pentru elevii de liceu, a avut loc in primele zile ale lunii aprilie la Timisoara. Braila a fost reprezentata de sapte elevi, cinci dintre ei provenind de la Colegiul National „Nicolae Balcescu”, iar ceilalti doi de la Colegiul National “Gheorghe Munteanu Murgoci”. La clasa a IX-a, Alexandru Banu, de la Balcescu nu a reusit sa prinda podiumul, dar mai are in fata inca trei ani de liceu. La fel s-a intamplat si cu Teodora Serbanescu si Paul Crestez, care au reprezentat Braila la clasa a X-a. Ciprian Baluta de la Balcescu si Sebastian Gadei de la Murgoci, au fost reprezentantii Brailei la clasa a XI-a, insa nici acestia nu au reusit sa castige vreo medalie la olimpiada din acest an. Alexandru Vladut Campeanu, clasa a XII-a la Colegiul National “Nicolae Balcescu” a fost performerul Brailei la aceasta olimpiada, castigand medalia de bronz, cu al 27-lea rezultat. Vladut Campeanu a ratat insa sansa de a fi selectionat in Lotul national de informatica, la turneul de baraj obtinand un scor ONI de 190 de puncte si cu un total de 66.62 puncte s-a clasat pe locul 109 din 151 de candidati.  Radu Stanescu, clasa a XII-a, la Colegiul National “Gheorghe Munteanu Murgoci”, a ratat insa sansa de a obtine o medalie la ONI 2013, iar delegatia braileana s-a ales doar cu o medalie de bronz la concursul de la Timisoara.

GABRIEL MOISE
GABRIEL MOISE

In perioada 5-10 aprilie 2013, la Oradea, s-a desfasurat Olimpiada de informatica pentru gimnaziu, la care Braila a fost reprezentata de trei elevi de la Scoala „Mihai Eminescu”: Tudor Dumitrescu, Eduard Podaru, ambii clasa a V-a si Gabriel Moise, clasa a VII-a, doi de la Colegiul „Nicolae Balcescu”: Andrei Radu si Alex Tatomir, ambii in clasa a VII-a la Colegiul National “Nicolae Balcescu”, Alina Harpalete, clasa a V-a, de la Palatul Copiilor si Raluca Tudor, clasa a VI-a la Colegiul National „Gh. M. Murgoci”.

La clasa a V-a, Eduard Podaru a acumulat 100 de puncte, Tudor Dumitrescu 14 puncte, iar Alina Harpalete, zero puncte. La clasa a VI-a, Raluca Tudor a obtinut doar 12 puncte, iar la clasa a VII-a, Andrei Radu a acumulat 182 puncte, Gabriel Moise -196 puncte, iar Alex Tatomir -102 puncte. Gabriel Moise a avut al 8-lea punctaj, lider fiind Costin Andrei Oncescu, de la Colegiul Dinicu Golescu din Campulung Muscel, care a avut 300 de puncte, iar Andrei Radu, s-a clasat pe locul 9.

La proba de baraj pentru selectia la Lotul national, Andrei Radu a avut cel mai bun rezultat, 109 puncte, dar s-a clasat pe locul 15 si a ratat clasarea in primii 12 concurenti, care vor face parte din Lotul national. Astfel, de la aceasta Olimpiada, Braila s-a intors cu doua medalii de argint si doua mentiuni oferite de Ministerul Educatiei Nationale, ambele distinctii revenindu-le lui Andrei Radu si Gabriel Moise.

La faza nationala a olimpiadei de tehnologia informatiei si comunicarii, destinata elevilor de liceu, ce se va desfasura la Zalau in perioada 9-12 mai 2013, vor participa urmatorii elevi braileni: Stefan Adrian Puia, clasa a IX-a la Colegiul „Nicolae Balcescu” – profesor Liliana Arici; Corado Timofti, clasa a XII-a la Liceul de Arta “H. Darclee” – profesor Aurelia Ion; Mihai Demitrof, clasa a X-a la Colegiul „Ana Aslan” – profesor Mariana Enache si Teodor Cireasa, clasa a XI-a la Colegiul „Gh. M. Murgoci” – profesor Cristina Elena Anton.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.